Herzieningen

Met Documentrevisies, beschikbaar in het Ultieme Plan, kunt u een document (of een set documenten) toewijzen aan een revisie en het proces volgen. Zodra een revisie is toegewezen aan een gebruiker, worden de documenten in de revisie vastgelopen. Dit betekent dat er geen nieuwe conflicterende documentversies kunnen worden toegevoegd zolang de documenten in de revisie zijn, waardoor je documenten up-to-date blijven.

Volg de onderstaande stappen om revisies aan te maken en ermee te werken in je project(fase).

Gebruikersrechten

In BIMcollab Twin wordt gebruikerstoegang gedefinieerd door beheerders via gebruikersrollen. Voordat gebruikers met revisies kunnen werken, moeten ze daar eerst toestemming voor hebben via Gebruikersrollen.
Om als beheerder Revisies in te schakelen voor een specifieke gebruikersrol, ga je naar het tabblad Gebruikersrollen (1) op de pagina Space Settings. Kies de gewenste gebruikersrol, selecteer Revisies (2) in het menu aan de linkerkant en klik op de knop Revisies bewerken (3) .

Selecteer op het tabblad Revisie of gebruikers in deze gebruikersrol: Bekijken (1), Toevoegen (2) of Bewerken (3) de revisies in deze projectfase. Je kunt meerdere gebruikersrollen met verschillende rechten maken.
Zo kunnen bijvoorbeeld alleen bepaalde gebruikers revisies toevoegen en kunnen alleen bepaalde gebruikers rechten bekijken of bewerken.

Op het tabblad Machtigingen moet je er ook voor zorgen dat onder het menu Documenten de functie Nieuwe tabel (technology preview) is ingeschakeld.

De revisie maken

Selecteer in de Projectomgeving eerst de juiste locatie, het juiste project en de juiste projectfase.
Selecteer in de module Documenten het gewenste document of een set gerelateerde documenten die moeten worden herzien. Klik op het pictogram Revisies in het snelmenu.

Het menu Revisies aanmaken wordt geopend, met een lijst van informatievelden:
  1. Referentienummer is een uniek nummer dat automatisch wordt toegewezen aan deze revisie.
  2. In het veld Beschrijving kun je een vrije tekstbeschrijving van je revisie invoeren.
  3. Toegewezen gebruiker(s) zijn verantwoordelijk voor het bijwerken en uploaden van de nieuwe documentversie. Selecteer een of meer gebruikers uit de vervolgkeuzelijst.
  4. In het veld Geïnformeerd kun je één of meer gebruikers selecteren die per e-mail op de hoogte moeten worden gebracht als deze revisie wordt gemaakt.
  5. Startdatum de huidige datum wordt automatisch ingevuld in het Startdatum veld.
  6. Einddatum is waar je de deadline voor deze revisie kunt selecteren.
  7. Documenten sectie is waar je een lijst ziet van de geselecteerde documenten waarop deze revisie van toepassing is.

Klik op Opslaan als je klaar bent met het toevoegen en controleren van informatie.
Als een revisie eenmaal is aangemaakt, kan deze niet meer worden geannuleerd of verwijderd.

Documenten die zijn toegevoegd aan de revisie worden automatisch vastgelopen, zoals aangegeven door het bevroren pictogram op de Document overzicht pagina. Dit voorkomt dat andere gebruikers dan de verantwoordelijke gebruikers conflicterende documentversies uploaden terwijl de documenten worden herzien.

De revisie bekijken

De lijst met aangemaakte Revisies kan worden gevonden in de Communicatiemodule (1), onder het tabblad Revisies (2) .

Het overzicht toont relevante informatie over de revisie, inclusief de huidige status van de revisie.

Revisies kunnen een van de volgende statussen hebben:

1. Open: De revisie staat open.
  2. Dringend: De deadline van de revisie is verstreken.
  3. Voltooid: De revisie is gesloten en er zijn nieuwe documentversies geüpload.

De revisie bewerken

Door op het revisienummer te klikken wordt de Revisie Details pagina geopend. Hier zie je de revisie informatie en de documenten die deel uitmaken van deze revisie. Onder Gebeurtenissen (1) kun je de laatste acties van gebruikers op deze revisie zien.

De verzender van de revisie en andere gebruikers van zijn bedrijf kunnen de revisie bewerken (zolang deze niet is opgelost) door op de Bewerk knop (2) te klikken.

Om aan documenten te gaan werken, download je ze met het Download icoon (3), waarmee je zeker weet dat je aan de laatste versies van documenten werkt. Je kunt ervoor kiezen om alleen de laatste versies van het document te downloaden door alleen de 'Document' versie te selecteren. Of download de documenten met hun bijlagen en gekoppelde documenten. Je kunt ook de uploadlijst downloaden voor een efficiënter proces bij het uploaden van nieuwe documenten.

Als je klaar bent met het bewerken van de documenten, kun je de nieuwe documentversie uploaden vanaf de Documenten pagina. Volg dit artikel om handmatig te uploaden of te uploaden via de Uploadlijst.

Wanneer een nieuw document wordt geüpload, worden de nieuwe versies (4) weergegeven op de pagina Revisiedetails in het menu Documenten.

Als het werk aan de revisie klaar is, kunnen de verzender en andere gebruikers van zijn bedrijf de revisie sluiten door op de Resolve (5) knop te klikken.

Als er geen nieuwe versie van een document is geüpload, wordt er een bericht weergegeven onder het document. Klik op Opslaan om de revisie te sluiten, waardoor de status van de revisie verandert in 'voltooid'.

Zodra de revisie is voltooid, kan deze niet meer worden bewerkt. Als er nieuwe versies van documenten worden geüpload, dan maken ze geen deel uit van deze revisie en worden ze dus ook niet weergegeven op de revisie detailpagina.