Gelijkaardige componenten vinden en filteren

In BIMcollab Zoom heb je de mogelijkheid om elementen te vinden of te verbergen die gelijkaardig zijn aan het geselecteerde element.
  1. Selecteer een element in het 3D-venster of in de modelboom waarvoor je gelijkaardige componenten wil tonen.

2. Ga naar het Properties-paneel en klik met de rechter muisknop op een property in het tabblad Summary, bijvoorbeeld de materiaalnaam.
  3. Selecteer ‘Gelijkaardige tonen'. Het model zal dan worden gescand op elementen met identieke waarden in dat property-veld. Deze elementen worden getoond in het 3D-venster.

4. Indien nodig kan je verder filteren op de huidige view, volgens een andere property. Klik met de rechtermuisknop op de property en kies ‘Gelijkaardige filteren'. De elementen in het huidige aanzicht waarvoor de waarde van de property gelijk is, worden getoond.

5. Om gelijkaardige componenten te verbergen, klik met de rechtermuisknop op een eigenschap en kies ‘Gelijkaardige verbergen'. Deze functie zal ook worden toegepast op de momenteel zichtbare elementen.

Er is ook een snelle toegang om items te tonen of te verbergen die hetzelfde type hebben als het geselecteerde item. Je vindt de ‘Gelijkaardig type tonen' en 'Gelijkaardig type verbergen' commando's door rechts te klikken op het object van je keuze in het 3D-venster of in de projectboomstructuur.

ENGELS | 1 MIN