Gedeelde Zoom-bronnen gemaakt in een nieuwere versie

Met de release van de nieuwste BIMcollab Zoom-versie is een verbetering geïntroduceerd in het structureren van eigenschappen. Deze verbeteringen zijn ontworpen om een positieve invloed te hebben op Information Delivery Specification (IDS) workflows en modelcontrole, en bieden geavanceerde mogelijkheden voor gebruikers. Deze verbetering gaat echter gepaard met een compatibiliteitsbeperking: bronnen die zijn gemaakt of worden beheerd met hogere versies zijn niet langer compatibel met eerdere versies. Gesynchroniseerde upgrades voor teamleden zijn belangrijk om naadloze toegang te behouden tot gedeelde smart views, clashregels, lijsten en smart properties.

Opmerking: Als je een regel in een set wijzigt, wordt de hele set geüpgraded naar een nieuwe versie en kan deze niet worden gebruikt in een oudere versie van Zoom.

Wanneer er binnen een team verschillen ontstaan in het gebruik van versies - waarbij sommige leden upgraden naar de nieuwste versie terwijl anderen op oudere versies blijven - kan de samenwerkingsomgeving verstoord raken. Nieuw aangemaakte of bijgewerkte bronnen door degenen met de nieuwere versie zouden ontoegankelijk worden en de eerder gedeelde en aangemaakte bronnen zouden alleen-lezen worden voor degenen met oudere versies. Gebruikers van de oudere versies zouden de onderstaande foutmelding krijgen:

Upgrade voor alle teamleden

Upgraden naar de nieuwste versie van BIMcollab Zoom zorgt ervoor dat je team volledig gebruik kan maken van de nieuwe functies en verbeteringen in het structureren van objecten en het controleren van modellen. We moedigen beheerders en teamleiders aan om een collectieve upgrade te faciliteren, zodat alle teamleden samen vooruit kunnen. In dat geval zijn de geüpgradede gedeelde bronnen automatisch toegankelijk voor alle teamleden.