Een extra viewpoint aan een issue toevoegen in Solibri

In Solibri is het mogelijk om meerdere viewpoints toe te voegen aan een issue. Standaard wordt alleen het eerste viewpoint van het issue opgeslagen in BIMcollab. Om er zeker van te zijn dat alle viewpoints worden opgeslagen in BIMcollab, voeg een opmerking toe aan elk extra viewpoint in Solibri.
Volg deze stappen bij het toevoegen van een nieuw viewpoint:
  1. Selecteer het issue waaraan je het viewpoint wilt toevoegen in de BCF Live Connector.
  2. Pas de 3D view aan naar het zicht dat je wil toevoegen.
  3. In de Live Issue details, klik op de knop om het huidige 3D aanzicht als viewpoint toe te voegen, of op de knop om een afbeelding van je computer toe te voegen.
  4. Voeg een opmerking toe aan het issue in de sectie Comments. De opmerking is altijd gerelateerd aan het geselecteerde viewpoint. In de rechterkolom zie je bij welk viewpoint de opmerking hoort.

5. Zodra het issue is gesynchroniseerd, worden het viewpoint en de opmerking toegevoegd aan het issue in BIMcollab.

Tip: Voeg nieuwe of extra geselecteerde componenten toe aan het viewpoint via het selectiemandje. Zodra je het viewpoint hebt toegevoegd, ga je naar het tabblad Componenten, selecteer je elementen in de 3D view, en klik je op de knop 'Componenten toevoegen uit de selectiemand'.

Om voldoende tijd te hebben om componenten aan een viewpoint toe te voegen, is het best om de automatische synchronisatie van de BCF Connector uit te schakelen. Eens het viewpoint gesynchroniseerd is met BIMcollab, kan je er geen bijkomende componenten meer aan toevoegen.