Een ZOOM-licentie ophalen

Een ZOOM-licentie ophalen

Wanneer een BIMcollab ZOOM-licentie beschikbaar is voor jou (als persoonlijke of bedrijfslicentie), kan je de licentie ophalen om het volledige potentieel van ZOOM te benutten.
Er zijn twee verschillende licentietypes, die op verschillende manieren kunnen opgehaald worden:

Bedrijfslicenties

Bedrijfslicenties zijn zwevende licenties, gekoppeld aan een private space, die door meerdere gebruikers kunnen worden gebruikt. 
Om een zwevende BIMcollab ZOOM licentie te kunnen gebruiken, moet je toegevoegd worden aan een licentiepool in je private space. Afhankelijk van de licentie kunnen er meerdere gebruikers per licentie in the pool worden toegevoegd.
Meer informatie over het beheren van BIMcollab ZOOM-licenties als beheerder is te vinden in het artikel BIMcollab ZOOM-licenties in BIMcollab beheren.
Volg deze stappen om een ZOOM-licentie op te halen vanuit een private space:
 1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentie
 2. Onder 'Licentietype', kies 'Bedrijfslicentie'
 3. In het veld 'BIMcollab', vul de URL van je private space in 
 4. Vul je logingegevens voor de space in
 5. Klik op 'Ophalen' om de licentie op te halen


BIMcollab ZOOM heeft internettoegang nodig om de licentie op te halen. Om je licentie offline te kunnen gebruiken, kies een aantal dagen tot 7 in het veld 'Licentie uitlenen'. 
Voor een bedrijfslicentie is deze optie alleen beschikbaar wanneer de beheerder de optie 'Toestaan om te lenen' heeft ingeschakeld in de licentiepool.
De licentie zal gedurende deze periode niet beschikbaar zijn voor andere gebruikers in de licentiepool.


Wanneer je een licentie ophaalt, zal deze voor jou beschikbaar zijn zolang je BIMcollab ZOOM gebruikt. Bij het afsluiten van BIMcollab ZOOM zal de licentie automatisch worden vrijgegeven, en beschikbaar zijn voor andere gebruikers in de licentiepool, zolang je de licentie niet hebt uitgeleend.
Indien de licentie op een bepaald moment moet worden vrijgegeven zonder BIMcollab ZOOM af te sluiten of voordat de leenperiode voorbij is, ga dan naar Extra > Instellingen > Licenties en klik op 'Vrijgeven'.

De volgende keer dat je BIMcollab ZOOM opent, zal automatisch geprobeerd worden een licentie op te halen op dezelfde manier als voorheen.

Persoonlijke licenties

Als je een Persoonlijke licentie hebt, is de licentie gekoppeld aan je BIMcollab ID.

Volg deze stappen om een ZOOM-licentie op te halen vanuit join.bimcollab.com:
 1. Open BIMcollab ZOOM en klik op het Verbindingsicoon 
 2. Maak verbinding met je gratis project op join.bimcollab.com, zoals uitgelegd in het artikel Verbinden met BIMcollab Cloud vanuit de BCF Managers en BIMcollab ZOOM
Als er een licentie is gekoppeld aan je BIMcollab ID, ontvang je automatisch je licentie.

Als je verbonden bent met een andere space waar geen licentie voor je beschikbaar is, kun je nog steeds gebruik maken van je Persoonlijke licentie.
 1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentie
 2. Onder 'Licentietype', kies 'Persoonlijke licentie'
 3. Onder 'Licentie aanmeldgegevens', vul je BIMcollab ID logingegevens in (dit zijn de zelfde logingegevens die je gebruikt om verbinding te maken met je gratis project op join.bimcollab.com)
 4. Klik op 'Ophalen' om de licentie op te halen


BIMcollab ZOOM heeft internettoegang nodig om de licentie op te halen. Om je licentie offline te kunnen gebruiken, kies een aantal dagen tot 7 in het veld 'Licentie uitlenen'. 
De volgende keer dat je BIMcollab ZOOM opent, zal automatisch geprobeerd worden een licentie op te halen op dezelfde manier waarop je ze eerder hebt opgehaald.
De space en inloggegevens die ingevuld zijn in het Instellingen venster van BIMcollab ZOOM zullen standaard gebruikt worden.

  • Related Articles

  • Een ZOOM-licentie kopen

   BIMcollab ZOOM-licenties kunnen op twee manieren worden aangekocht: Bedrijfslicentie: deze kunnen worden aangeschaft als onderdeel van een BIMcollab abonnement. Ze werken als zwevende licenties in een licentiepool. Afhankelijk van de licentie kunnen ...
  • Een BIMcollab ZOOM Trial opzetten

   BIMcollab ZOOM is een desktop IFC viewer voor modelvalidatie. De volledige functionaliteit van BIMcollab ZOOM kan ontketend worden door een volledige ZOOM licentie aan te schaffen.  Dit artikel zal stap voor stap de procedure doorlopen om een gratis ...
  • Zoomen naar issues versnellen

   De Zoom-naar of Snelle zoom optie helpt bij het snel ophalen van zware viewpoints die een groot aantal componenten bevatten of bij het werken met zware projecten. Wanneer de snelle zoom is ingeschakeld, wordt alleen de camerapositie verplaatst naar ...
  • Een property-/hoeveelheden-lijst ophalen met de auto color functie

   Het is mogelijk om een lijst van eigenschappen/hoeveelheden op te halen uit het huidige geladen project. Volg deze stappen om dit te doen: Start BIMcollab ZOOM met een ZOOM-licentie Selecteer het Smart view paneel Maak een smart view aan die ...
  • Een clashdetectie uitvoeren met BIMcollab ZOOM

   BIMcollab ZOOM gebruikers met een ZOOM-licentie, kunnen een clashdetectie uitvoeren met geladen modellen. Een clashregel instellen Volg deze stappen om een clashregel aan te maken: Start BIMcollab ZOOM met een een ZOOM-licentie Maak verbinding met ...