Een ZOOM-licentie ophalen

Een ZOOM-licentie ophalen

Wanneer een BIMcollab ZOOM-licentie beschikbaar is voor jou, kan je de licentie ophalen en dan de volledige functionaliteit van ZOOM gebruiken.

Er zijn drie verschillende licentietypes, (bedrijfslicentie op naam, zwevende bedrijfslicentie en persoonlijke licentie) die op verschillende manieren kunnen opgehaald worden:

Bedrijfslicenties:

Bedrijfslicenties kunnen 'zwevend' zijn of 'op naam' en zijn gekoppeld aan een BIMcollab space.
 1. Een 'zwevende' bedrijfslicentie kan gedeeld worden met maximaal 4 gebruikers. Van die 4 gebruikers kan maar 1 gebruiker tegelijk de licentie ophalen.
 2. Een licentie 'op naam' is toegewezen aan een bepaalde gebruiker. Deze licentie is dus altijd beschikbaar voor deze gebruiker.
Om deze BIMcollab ZOOM licenties te kunnen gebruiken, moet de beheerder van de BIMcollab space een licentie aan je toewijzen of je toevoegen in de Zoom licentiepool.
Meer informatie over het beheren van BIMcollab ZOOM-licenties als beheerder is te vinden in het artikel BIMcollab ZOOM-licenties in BIMcollab beheren.
Volg deze stappen om een ZOOM-licentie op te halen vanuit een BIMcollab space:
Onder Windows:
 1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentieëring
 2. Onder 'Licentietype', kies 'Bedrijfslicentie'
 3. In het veld 'BIMcollab', vul de URL van je BIMcollab space in 
 4. Vul je logingegevens voor de space in
 5. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen


Onder MacOS:
 1. Ga naar BIMcollab Zoom > Instellingen > Licentieëring
 2. In het veld 'BIMcollab', vul de URL van je BIMcollab space in
 3. Vul je logingegevens voor de space inWanneer je een licentie ophaalt, zal deze voor jou beschikbaar zijn zolang je BIMcollab ZOOM gebruikt. Bij het afsluiten van BIMcollab ZOOM zal een zwevende licentie automatisch worden vrijgegeven, en beschikbaar zijn voor andere gebruikers in de licentiepool, zolang je de licentie niet hebt uitgeleend.
Indien de licentie op een bepaald moment moet worden vrijgegeven zonder BIMcollab ZOOM af te sluiten of voordat de leenperiode voorbij is, ga dan naar Extra > Instellingen > Licentieëring en klik op 'Vrijgeven'.

De volgende keer dat je BIMcollab ZOOM opent, zal automatisch geprobeerd worden een licentie op te halen op dezelfde manier als voorheen.

Persoonlijke licenties

Als je een Persoonlijke licentie hebt, is de licentie gekoppeld aan je BIMcollab ID, en niet aan een BIMcollab space.
Volg deze stappen om een persoonlijke ZOOM-licentie op te halen:
 1. Open BIMcollab ZOOM en klik op het Verbindingsicoon 
 2. Maak verbinding met je gratis project op join.bimcollab.com, zoals uitgelegd in het artikel Verbinden met BIMcollab Cloud vanuit de BCF Managers en BIMcollab ZOOM
Als er een licentie is gekoppeld aan je BIMcollab ID, ontvang je automatisch je licentie.

Als je verbonden bent met een andere space waar geen licentie voor je beschikbaar is, kun je nog steeds gebruik maken van je Persoonlijke licentie.

Onder Windows:
 1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentieëring
 2. Onder 'Licentietype', kies 'Persoonlijke licentie'
 3. Onder 'Licentie aanmeldgegevens', vul je BIMcollab ID logingegevens in (dit zijn de zelfde logingegevens die je gebruikt om verbinding te maken met je gratis project op join.bimcollab.com)
 4. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen

Onder MacOS:
 1. Ga naar BIMcollab Zoom > Instellingen > Licentieëring
 2. In het veld 'BIMcollab', vul in 'join.bimcollab.com'
 3. Vul je BIMcollab ID logingegevens in (dit zijn de zelfde logingegevens die je gebruikt om verbinding te maken met je gratis project op join.bimcollab.com)
 4. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen.BIMcollab ZOOM heeft internettoegang nodig om de licentie op te halen. Om je licentie offline te kunnen gebruiken, kies een aantal dagen tot 7 in het veld 'Licentie uitlenen'. 
De volgende keer dat je BIMcollab ZOOM opent, zal automatisch geprobeerd worden een licentie op te halen op dezelfde manier waarop je ze eerder hebt opgehaald.
De space en inloggegevens die ingevuld zijn in het Instellingen venster van BIMcollab ZOOM zullen standaard gebruikt worden.

Leen een licentie om offline te werken

BIMcollab ZOOM heeft internettoegang nodig om je licentie op te halen. Om je licentie offline te kunnen gebruiken, leen je de licentie via de licentie-instellingen.
Onder Windows
 1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentieëring
 2. Haal je licentie op, als dit nog niet gebeurd is
 3. Kies een aantal dagen, maximaal 7, in het veld 'Licentie uitlenen'.
 4. Klik op 'Uitlenen'.
Onder MacOS
 1. Ga naar BIMcollab Zoom > Instellingen > Licentieëring
 2. Als je licentie al is opgehaald, klik dan op 'Vrijgeven'
 3. Vul je BIMcollab ID logingegevens in (dit zijn de zelfde logingegevens die je gebruikt om verbinding te maken met je gratis project op join.bimcollab.com)
 4. Selecteer 'Licentie uitlenen voor' en het aantal dagen.
 5. Klik op 'Verkrijgen om de licentie te lenen voor het aantal opgegeven dagen
Voor een bedrijfslicentie is deze optie alleen beschikbaar als de beheerder de optie 'Toestaan om te lenen' heeft ingeschakeld in de licentiepool.
Een floating licentie zal gedurende deze periode niet beschikbaar zijn voor andere gebruikers in de licentiepool.  • Related Articles

  • Een ZOOM-licentie kopen

   BIMcollab ZOOM-licenties kunnen op twee manieren worden aangekocht: Bedrijfslicentie: deze kunnen worden aangeschaft als onderdeel van een BIMcollab abonnement. Er zijn hiervan 2 type licenties: 1. Licentie op naam; deze is gekoppeld aan een bepaalde ...
  • Een BIMcollab ZOOM Trial opzetten

   BIMcollab ZOOM is een desktop IFC viewer voor modelvalidatie. De volledige functionaliteit van BIMcollab ZOOM kan ontketend worden door een volledige ZOOM licentie aan te schaffen.  Dit artikel zal stap voor stap de procedure doorlopen om een gratis ...
  • Zoomen naar issues versnellen

   De Zoom-naar of Snelle zoom optie helpt bij het snel ophalen van zware viewpoints die een groot aantal componenten bevatten of bij het werken met zware projecten. Wanneer de snelle zoom is ingeschakeld, wordt alleen de camerapositie verplaatst naar ...
  • Een property-/hoeveelheden-lijst ophalen met de auto color functie

   Het is mogelijk om een lijst van eigenschappen/hoeveelheden op te halen uit het huidige geladen project. Volg deze stappen om dit te doen: Start BIMcollab ZOOM met een ZOOM-licentie Selecteer het Smart view paneel Maak een smart view aan die ...
  • Een clashdetectie uitvoeren met BIMcollab ZOOM

   BIMcollab ZOOM gebruikers met een ZOOM-licentie, kunnen een clashdetectie uitvoeren met geladen modellen. Een clashregel instellen Volg deze stappen om een clashregel aan te maken: Start BIMcollab ZOOM met een een ZOOM-licentie Maak verbinding met ...