Een Zoom-licentie ophalen

Als er een BIMcollab Zoom-licentie voor je beschikbaar is, kun je deze ophalen om het volledige potentieel van Zoom te benutten.

Er zijn drie verschillende licentietypen (bedrijfslicenties op naam, floating bedrijfslicenties of een persoonlijke licentie), die op twee verschillende manieren kunnen worden opgehaald:

Licenties voor bedrijven op naam en drijvende bedrijven:

Bedrijfslicenties kunnen Floating of Named zijn: Beide licentietypen zijn verbonden met een private space.
  1. Zwevende licenties kunnen worden gedeeld door vier gebruikers. Eén gebruiker tegelijk kan de BIMcollab Zoom licentie ophalen.
  2. Named licenties worden toegewezen aan één specifieke gebruiker. Deze gebruiker kan altijd de BIMcollab Zoom licentie ophalen.
Om deze BIMcollab Zoom licenties te kunnen gebruiken, moet de beheerder van de BIMcollab space een licentie aan je toewijzen of je toevoegen in de Zoom licentiepool.
Meer informatie over het beheren van BIMcollab Zoom-licenties als beheerder is te vinden in het artikel BIMcollab Zoom-licenties in BIMcollab beheren.

Windows

1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentieëring
  2. Onder 'Licentietype', kies 'Bedrijfslicentie'
  3. In het veld 'BIMcollab', vul de URL van je BIMcollab space in
  4. Vul je logingegevens voor de space in
  5. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen

MacOS

1. Ga naar BIMcollab Zoom > Instellingen > Licentieëring
  2. In het veld 'BIMcollab', vul de URL van je BIMcollab space in
  3. Vul je logingegevens voor de space in
  4. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen

Wanneer je een licentie verkrijgt, zal deze beschikbaar zijn voor jou zolang je BIMcollab Zoom gebruikt. Wanneer je BIMcollab Zoom sluit, wordt de licentie automatisch vrijgegeven en is deze beschikbaar voor andere gebruikers in de licentiepool, zolang je de licentie niet hebt geleend.
Als je op een bepaald moment afstand moet doen van je licentie zonder BIMcollab Zoom te sluiten of voordat de leenperiode voorbij is. De licentie kan worden vrijgegeven via de licentie-instellingen.
De volgende keer dat je BIMcollab Zoom opent, zal het automatisch proberen een licentie op te halen uit de space waar je de licentie de eerste keer hebt opgehaald.

Persoonlijke licenties

Als je een Persoonlijke licentie hebt, is de licentie gekoppeld aan je BIMcollab ID, en niet aan een BIMcollab space.

Volg deze stappen om een persoonlijke Zoom-licentie op te halen:
  1. Open BIMcollab Zoom en klik op het Verbindingsicoon
  2. Maak verbinding met je gratis project op join.bimcollab.com, zoals uitgelegd in het artikel Verbinden met BIMcollab Nexus vanuit de BCF Managers en BIMcollab Zoom
  3. De licentie die is gekoppeld aan je BIMcollab ID wordt automatisch opgehaald.
Als je verbonden bent met een andere space waar geen licentie voor je beschikbaar is, kun je nog steeds je persoonlijke licentie gebruiken:

Windows

1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentieëring
  2. Onder 'Licentietype', kies 'Persoonlijke licentie'
  3. Onder 'Licentie aanmeldgegevens', vul je BIMcollab ID logingegevens in (dit zijn de zelfde logingegevens die je gebruikt om verbinding te maken met je gratis project op join.bimcollab.com)
  4. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen

MacOS

1. Ga naar BIMcollab Zoom > Instellingen > Licentieëring
  2. In het veld 'BIMcollab', vul in 'join.bimcollab.com'
  3. Vul je BIMcollab ID logingegevens in (dit zijn de zelfde logingegevens die je gebruikt om verbinding te maken met je gratis project op join.bimcollab.com)
  4. Klik op 'Verkrijgen' om de licentie op te halen.

BIMcollab Zoom heeft internettoegang nodig om de licentie op te halen. Om je licentie offline te kunnen gebruiken, kies een aantal dagen tot 7 in het veld 'Licentie uitlenen'.
De volgende keer dat je BIMcollab Zoom opent, zal automatisch geprobeerd worden een licentie op te halen op dezelfde manier waarop je ze eerder hebt opgehaald.
De space en inloggegevens die ingevuld zijn in het Instellingen venster van BIMcollab Zoom zullen standaard gebruikt worden.

Leen een licentie om offline te werken

BIMcollab Zoom heeft internettoegang nodig om je licentie op te halen. Om je licentie offline te kunnen gebruiken, leen je de licentie via de licentie-instellingen.

Windows

1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentieëring
  2. Haal je licentie op, als dit nog niet gebeurd is
  3. Kies een aantal dagen, maximaal 7, in het veld 'Licentie uitlenen'.
  4. Klik op 'Uitlenen'.

MacOS

1. Ga naar BIMcollab Zoom > Instellingen > Licentieëring
  2. Geef je licentie vrij, als deze al is opgehaald
  3. Selecteer de optie 'Licentie lenen voor
  4. Kies een aantal dagen, maximaal 7
  5. Klik op 'Ophalen
Voor een bedrijfslicentie is deze optie alleen beschikbaar als de beheerder de optie 'Toestaan om te lenen' heeft ingeschakeld in de licentiepool.
Een zwevende licentie is gedurende deze periode niet beschikbaar voor andere gebruikers in de licentiepool.