Een issue verwijderen

Een issue verwijderen

Soms kan het nodig zijn om issues te verwijderen uit een project in BIMcollab Nexus. Dit kan gebeuren omdat ze per ongeluk zijn aangemaakt of omdat het duplicaten zijn. Dit artikel beschrijft hoe de space beheerder gebruikers het recht kan geven om issues te verwijderen binnen de space, en hoe deze gebruikers issues kunnen verwijderen.
Issues in een gratis project op join.bimcollab.com kunnen niet verwijderd worden.

Rechten toewijzen om issues te verwijderen

De beheerder van een space kan kiezen welke gebruikers issues kunnen verwijderen. Standaard krijgen geen gebruikers deze rechten. Om deze instelling te wijzigen, volg de onderstaande stappen:

  1. Ga naar het Administratie dashboard door op het tandwiel icoon op de rechterbovenhoek te klikken



  2. Op het tabblad Abbonnement, klik op 'Space instellingen'
  3. Kies de gewenste instelling voor 'Issues kunnen verwijderd worden door'. De mogelijkheden voor wie issues kan verwijderen zijn:
    1. Niemand
    2. Projectleiders
    3. Projectleiders met admin-rechten
      De derde optie is bedoeld om beheerders tijdelijk als projectleider aan een project toe te voegen en zo issues te verwijderen.
  4. Klik op OK

Een issue uit een project verwijderen

Als je het recht hebt om issues uit een ruimte te verwijderen, kun je dat doen vanuit het Issues overzicht van het project.
Issues worden permanent verwijderd, zonder de mogelijkheid om hersteld te worden.
Let goed op welke issues verwijderd worden. Wij raden aan om deze mogelijkheid alleen te gebruiken als issues per ongeluk meerdere keren zijn aangemaakt, of als issues zijn gesynchroniseerd met het verkeerde project.
  1. Ga naar de Issues pagina van het project
  2. Om een enkel issue te verwijderen:
    1. Zoek het issue dat je wilt verwijderen op
    2. In het snelmenu, kies 'Verwijderen'



  3. Om meerdere issues te verwijderen:
    1. Selecteer de issues die je wilt verwijderen door hun selectievakjes aan te vinken
    2. Bovenaan de pagina, kies ‘Verwijderen'



  4. Voer je wachtwoord in om te bevestigen dat je de issues wilt verwijderen
  5. Klik op 'Verwijderen'
  6. De issues worden permanent verwijderd uit de space, en maken niet langer deel uit van de geschiedenis van het project
Het is niet mogelijk om Smart Issues te verwijderen.

Geschiedenis van issues

Alle wijzigingen aan een issue (zoals opmerkingen, verandering van status, issue eigenschappen, etc.), worden altijd gelogd en kunnen worden geraadpleegd indien nodig. Dit wordt gedaan om een volledige audit trail van een project te garanderen, en om ervoor te zorgen dat issues transparant en betrouwbaar worden afgehandeld. Het verwijderen van een issue betekent het verwijderen van de volledige audit trail, en deze actie wordt alleen aanbevolen wanneer er fouten in de synchronisatie zijn opgetreden.

In elk ander geval is het aan te bevelen om issues te sluiten zodra ze zijn opgelost. Op die manier toont de geschiedenis van het project alle wijzigingen die zijn aangebracht en is het behoud van het controlespoor gewaarborgd.



Door een filter in te stellen voor de status van een issue, kunnen afgesloten issues eenvoudig verborgen worden in lijsten.



    • Related Articles

    • Een project verwijderen

      Alleen een administrator kan projecten verwijderen uit BIMcollab Nexus. Dit kan worden gedaan op de 'Projecten' pagina van het Administratie gedeelte van een private space. Klik op het menu van het project en selecteer 'Verwijderen'. Wanneer ...
    • Een gebruiker verwijderen

      Als administrator kan je gebruikers verwijderen uit de space, om hun recht om in te loggen op de space op te heffen. Ga naar het Administratie dashboard door op het tandwiel icoon op de rechterbovenhoek te klikken en Administratie te kiezen. Als je ...
    • Een Issue volgen

      In Premium en Ultimate plannen is het mogelijk om één of meerdere issues te volgen en meldingen te krijgen over wijzigingen in het issue. Meldingen over een wijziging worden onmiddellijk per e-mail verzonden. Een issue volgen of stoppen met een issue ...
    • Een issue klonen

      Issues komen vaak niet alleen. Wanneer je meerdere issues moet toevoegen, hebben ze vaak veel eigenschappen gemeen, of moeten ze aan dezelfde persoon worden toegewezen. In plaats van elke issue-eigenschap opnieuw te moeten aangeven wanneer je een ...
    • Iemand verwittigen van een issue-wijziging

      Tijdens het bewerken van de issue details kunnen één of meer gebruikers op de hoogte worden gesteld van de specifieke wijziging. Voeg een of meer gebruikers toe aan het veld 'Verwittigen' om een eenmalige e-mail over de wijzigingen te laten ...