Een gebruiker verwijderen

Als administrator kan je gebruikers verwijderen uit de space, om hun recht om in te loggen op de space op te heffen.

1. Ga naar het Administratie dashboard door op het tandwiel icoon op de rechterbovenhoek te klikken en Administratie te kiezen.

Als je het tandwiel icoon niet ziet, heb je geen administratieve rechten in de space.
  2. Zoek de gebruiker die je wilt verwijderen in de gebruikerslijst
  3. Klik op de menu knop in de laatste kolom en kies ‘Verwijderen'.

Wanneer gebruikers worden verwijderd, worden ze in een prullenbak geplaatst en uit alle projecten verwijderd. Als gebruikers eenmaal in de prullenbak zitten, kunnen ze niet opnieuw worden aangemaakt met dezelfde e-mailgegevens, omdat dit duplicaten zou creëren. Als je een eerder verwijderde gebruiker weer toegang wilt geven, heb je de mogelijkheid om de gebruiker te herstellen.

Indien nodig kan je een gebruiker permanent verwijderen. Let op dat het permanent verwijderen van een gebruiker niet ongedaan kan worden gemaakt. Wanneer een gebruiker is verwijderd, zullen alle issues die aan hem waren toegewezen, worden toegewezen aan ‘Anoniem', en de gebruiker zal worden verwijderd van alle goedkeuringslijsten.
Om een gebruiker definitief te verwijderen, ga naar de prullenbak van de Gebruikers pagina , klik op de menuknop en selecteer 'definitief verwijderen’.