Een BIMcollab Cloud beheren

Een BIMcollab Cloud beheren

Beheerders kunnen de administratiepagina bereiken door te klikken op het tandwiel icoon op de rechterbovenhoek.Als je het tandwiel icoon niet ziet, heb je geen administratieve rechten in de space.

De administratiepagina is eenvoudig te herkennen aan de rode strook bovenaan het scherm. Van daaruit zijn de volgende administratiepagina's bereikbaar:

Gebruikers

De Gebruikers pagina geeft een lijst van alle gebruikers in de space. Hier kan je bestaande gebruikers activeren of deactiveren, hun eigenschappen bewerken, en wachtende gebruikers goedkeuren.
Vanaf deze pagina zijn er ook verschillende mogelijkheden om nieuwe gebruikers aan de ruimte toe te voegen:
 1. Een enkele nieuwe gebruiker aanmaken door op de knop 'Nieuwe gebruiker' te klikken
 2. Meerdere gebruikers importeren door op 'Gebruikers importeren' te klikken, en een CSV-bestand te importeren
  Een uitgebreidere uitleg over het importeren van gebruikers, vind je in het artikel Gebruikers via een CSV bestand in BIMcollab Cloud importeren.
Wanneer de limiet voor actieve gebruikers wordt bereikt, zal BIMcollab je hiervan op de hoogte brengen. 

Er kunnen ook bedrijven worden gedefinieerd waaraan gebruikers kunnen worden gekoppeld. Om naar de bedrijvenlijst te gaan, klik op de knop 'Bedrijven' bovenaan de Gebruikerspagina.Projecten

Op de Projecten pagina wordt een overzicht van alle projecten in de space getoond. Je kunt bestaande projecten bewerken, en nieuwe projecten aanmaken door op de 'Nieuw Project' knop te klikken.
Projectleiders hebben de optie om de toegang tot projecten voor space beheerders te beperken. Als dit het geval is, zal de beheerder het project in de lijst zien, maar zal geen toegang hebben tot de gegevens of wijzigingen kunnen aanbrengen.

ZOOM

Vanuit de ZOOM tab kunnen licentiepools bekeken en beheerd worden. Je kan een nieuwe licentiepool aanmaken of een bestaande licentiepool bewerken. 
Om een nieuwe licentiepool aan te maken, klik op de 'Nieuwe licentiepool' knop rechts bovenaan de pagina, geef de pool een naam, en kies het aantal licenties. Nadat de pool is aangemaakt, klik je op de naam van de pool om de instellingen te openen. Je kunt een nieuwe gebruiker aan de pool toevoegen door op de '+' knop te klikken. Om een gebruiker uit de licentiepool te verwijderen, klikt u op de knop '-' achter zijn naam.ZOOM-licentiepools kunnen enkel toegevoegd worden in het Enterprise plan. De Connected en Starter plannen hebben één vaste ZOOM-licentiepool waaraan alle licenties in de space worden toegevoegd.
Afhankelijk van de licentie kunnen er meerdere gebruikers per licentie in the pool worden toegevoegd.
Voor meer info over de ZOOM-licenties, raadpleeg het artikel BIMcollab ZOOM-licenties in BIMcollab beheren.

Abonnement

Vanuit de pagina Abonnement, is het mogelijk het huidige contract en de facturatiegegevens te bekijken en te beheren, en uw abonnement te up- of downgraden. Om wijzigingen aan te brengen aan je contract, klik je op de knop 'Offerte om te upgraden aanvragen', onder de sectie 'Jouw contract'. Daar vind je verschillende tabbladen om het contract, de facturatiegegevens en de betalingswijze aan te passen.
Voor meer informatie over hoe je je abonnement kunt wijzigen, raadpleeg de artikelen Je abonnement upgraden en De facturatiegegevens en betalingswijze van een abonnement wijzigen.

  • Related Articles

  • BIMcollab ZOOM-licenties in BIMcollab beheren

    Als beheerder kan je het gebruik van beschikbare licenties beheren via de administratiepagina van de space. Voor meer informatie over het aanschaffen van ZOOM-licenties voor je BIMcollab Cloud, kan je het artikel Een ZOOM-licentie kopen raadplegen. ...
  • Gebruikers via een CSV bestand in BIMcollab Cloud importeren

   In sommige gevallen is het wenselijk om een lijst met gebruikers vanuit een andere bron te importeren in BIMcollab Cloud. In dat geval is de eenvoudigste manier het opslaan van de gebruikersgegevens in een CSV-bestand. Het creëren van een CSV-bestand ...
  • De beste manier om te starten met BIMcollab Cloud

   Maak kennis met issuemanagement met een gratis account Om goed kennis te maken met issuemanagement, en met de mogelijkheden van BIMcollab Cloud, kun je aan de slag met je eigen gratis account op join.bimcollab.com. Join.bimcollab.com is een gedeelde ...
  • Gedeelde ZOOM-bronnen bekijken in BIMcollab Cloud

   Samenwerken met teamleden in een BIMcollab Cloud-project kan worden uitgebreid door gebruik te maken van BIMcollab ZOOM, onze modelvalidatietoepassing. De tools om clashdetectie en gegevensextractie uit te voeren in ZOOM kunnen gemakkelijk worden ...
  • Meerdere issues bewerken in BIMcollab Cloud

   In BIMcollab Cloud heb je de mogelijkheid om meerdere issues tegelijk te bewerken. Om dit te doen, ga je naar de Issues pagina van het project, en kies je de lijst- of de tegelweergave om de issues weer te geven. Wanneer je de lijstweergave gebruikt, ...