Een BIMcollab Nexus beheren

Beheerders kunnen de administratiepagina bereiken door te klikken op het tandwiel icoon op de rechterbovenhoek.

Als je het tandwiel icoon niet ziet, heb je geen administratieve rechten in de space.

De administratiepagina is eenvoudig te herkennen aan de rode strook bovenaan het scherm.

Van daaruit zijn de volgende administratiepagina's bereikbaar:

Gebruikers

De Gebruikers pagina geeft een lijst van alle gebruikers in de space. Hier kan je bestaande gebruikers activeren of deactiveren, hun eigenschappen bewerken, en wachtende gebruikers goedkeuren.
Vanaf deze pagina zijn er ook verschillende mogelijkheden om nieuwe gebruikers aan de ruimte toe te voegen:
  1. Een enkele nieuwe gebruiker aanmaken door op de knop 'Nieuwe gebruiker' te klikken
  2. Meerdere gebruikers importeren door op 'Gebruikers importeren' te klikken, en een CSV-bestand te importeren
    Een uitgebreidere uitleg over het importeren van gebruikers, vind je in het artikel Gebruikers via een CSV bestand in BIMcollab Nexus importeren.
Wanneer de limiet voor actieve gebruikers wordt bereikt, zal BIMcollab je hiervan op de hoogte brengen.

Er kunnen ook bedrijven worden gedefinieerd waaraan gebruikers kunnen worden gekoppeld. Om naar de bedrijvenlijst te gaan, klik op de knop 'Bedrijven' bovenaan de Gebruikerspagina.

Projecten

Op de Projecten pagina wordt een overzicht van alle projecten in de space getoond. Je kunt bestaande projecten bewerken, en nieuwe projecten aanmaken door op de 'Nieuw Project' knop te klikken.
Projectleiders hebben de optie om de toegang tot projecten voor space beheerders te beperken. Als dit het geval is, zal de beheerder het project in de lijst zien, maar zal geen toegang hebben tot de gegevens of wijzigingen kunnen aanbrengen.

Zoom

Vanuit het Zoom tabblad kun je bekijken en beheren wie toegang heeft tot een BIMcollab Zoom licentie. Hoe dit werkt hangt af van het type licentie dat je hebt.

Named (enkelvoudige) licenties

Koppel een gebruiker aan een licentie op naam door op de '+' knop te klikken. Om de licentie van de gebruiker te verwijderen, klik je op de 'bin' knop achter zijn naam. Per licentie kan één gebruiker worden toegevoegd.

Zwevende licenties

Zwevende licenties zijn gekoppeld aan een pool. In deze pool kunnen gebruikers worden toegevoegd. Per licentie kunnen vier gebruikers worden toegevoegd.
Voeg een nieuwe gebruiker toe aan de licentiepool door op de '+' knop te klikken. Om een gebruiker uit de licentiepool te verwijderen, klik je op de 'bin'-knop achter zijn naam.

Voor meer info over de Zoom-licenties, raadpleeg het artikel BIMcollab Zoom-licenties in BIMcollab beheren.

Abonnement

Ga naar het dashboard voor abonnementen door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.

Op de Abonnementspagina kunt u uw huidige contract en factureringsgegevens bekijken en beheren, en uw abonnement upgraden of downgraden. Om wijzigingen in uw contract aan te brengen, klikt u op de knop 'Een upgrade aanvragen' onder het gedeelte 'Uw contract'. U vindt verschillende tabbladen om uw contract, factureringsgegevens en betaalmethode te wijzigen.

Voor meer informatie over hoe je je abonnement kunt wijzigen, raadpleeg de artikelen Je abonnement upgraden en De facturatiegegevens en betalingswijze van een abonnement wijzigen.
Wil je je kennis over BIMcollab Nexus vergroten? Ga naar onze BIMcollab Academy en schrijf je in voor de Cursus BIMcollab Nexus.