Een BCF Manager activeren

Eerste activatie

Wanneer je een BCF Manager voor de eerste keer gebruikt, zal je gevraagd worden om in te loggen met je persoonlijke BIMcollab ID om de toepassing te activeren.

Als je nog geen BIMcollab ID hebt, kun je er direct een aanmaken vanuit het login venster.
Zodra de activatie voltooid is, kun je de BCF Manager volledig gebruiken. De activatie is 30 dagen geldig, en wordt automatisch vernieuwd wanneer de applicatie binnen dat tijdsbestek wordt geopend. Indien de BCF Manager langer dan 30 dagen niet geopend werd, zal bij de volgende keer dat je het programma opstart opnieuw gevraagd worden om in te loggen.

Voor activatie moet je verbonden zijn met het internet. Indien de BCF Manager geen verbinding kan maken met het internet, kan deze nog steeds in offline modus worden gebruikt. Het zal proberen te activeren de volgende keer dat je een internetverbinding hebt.
Indien je bedrijf gebruik maakt van een proxy server, kun je de proxy-instellingen invoeren door naar de BCF Manager instellingen te gaan. Schakel in het instellingenvenster 'Proxyserver activeren' in, en voer de proxy-instellingen in.

Versie 5.5.83 en ouder

Wanneer je een BCF Manager voor de eerste keer opstart, zal je gevraagd worden om je persoonlijke activatiesleutel in te geven.

Deze sleutel wordt automatisch aangemaakt wanneer je een BIMcollab ID aanmaakt. Je kan de activatiesleutel opvragen:
  1. Je kunt hier op elk moment de activatiesleutel aanvragen: Activatiesleutel aanvragen
Voor activatie moet je verbonden zijn met het internet. Als je bedrijf gebruik maakt van een proxyserver, kun je de proxy-instellingen invoeren door te klikken op 'Instellingen' in het activatie venster.