Een BCF Manager activeren

Een BCF Manager activeren

Eerste activatie

Wanneer je een BCF Manager voor de eerste keer gebruikt, zal je gevraagd worden om in te loggen met je persoonlijke BIMcollab ID om de toepassing te activeren.Als je nog geen BIMcollab ID hebt, kun je er direct een aanmaken vanuit het login venster.
Zodra de activatie voltooid is, kun je de BCF Manager volledig gebruiken. De activatie is 30 dagen geldig, en wordt automatisch vernieuwd wanneer de applicatie binnen dat tijdsbestek wordt geopend. Indien de BCF Manager langer dan 30 dagen niet geopend werd, zal bij de volgende keer dat je het programma opstart opnieuw gevraagd worden om in te loggen.

Voor activatie moet je verbonden zijn met het internet. Indien de BCF Manager geen verbinding kan maken met het internet, kan deze nog steeds in offline modus worden gebruikt. Het zal proberen te activeren de volgende keer dat je een internetverbinding hebt.
Indien je bedrijf gebruik maakt van een proxy server, kun je de proxy-instellingen invoeren door naar de BCF Manager instellingen te gaan. Schakel in het instellingenvenster 'Proxyserver activeren' in, en voer de proxy-instellingen in.

Versie 5.5.83 en ouder

Wanneer je een BCF Manager voor de eerste keer opstart, zal je gevraagd worden om je persoonlijke activatiesleutel in te geven.Deze sleutel wordt automatisch aangemaakt wanneer je een BIMcollab ID aanmaakt. Je kan de activatiesleutel opvragen:
 1. Je kunt hier op elk moment de activatiesleutel aanvragen: Activatiesleutel aanvragen
Voor activatie moet je verbonden zijn met het internet. Als je bedrijf gebruik maakt van een proxyserver, kun je de proxy-instellingen invoeren door te klikken op 'Instellingen' in het activatie venster.
  • Related Articles

  • Quick Start Guide BCF Manager Tekla Structures

   Deze Quick Start Guide beschrijft de basis online workflow van de BCF Manager voor Tekla. Het zal je in een mum van tijd op weg helpen. Als je hem nog niet hebt geïnstalleerd, download en installeer de BCF Manager voor Tekla Structures hier. Online ...
  • Quick Start Guide BCF Manager Navisworks

   Deze Quick Start Guide beschrijft de basis online workflow van de BCF Manager voor Navisworks. Het zal je in een mum van tijd op weg helpen. De BCF Manager voor Navisworks is beschikbaar voor Navisworks Manage en Simulate. Als je hem nog niet hebt ...
  • Offline workflow BCF Manager

   Issues offline aanmaken, importeren en exporteren Het wordt aangeraden om de BCF Manager altijd te gebruiken met een online workflow door verbinding te maken met BIMcollab Nexus. Als dit niet mogelijk is, kun je issues aanmaken, importeren en ...
  • De BCF Manager gebruiken met een gedeeld Revit model

   Bij het werken in een gedeeld model in Revit is het mogelijk om met de BCF Managers te werken zoals in een niet gedeeld model. Houd er wel rekening mee dat de door de BCF Manager gemaakte view bij het inzoomen naar issues standaard een generieke naam ...
  • Installatie van een BCF Manager in een Citrix omgeving

   De installatie van BCF Managers in een Citrix omgeving werkt op dezelfde manier als voor BIMcollab Zoom. Lees meer in het artikel Installatie in een Citrix omgeving.