Gebruik rapporten om een project backup te maken

De beste manier om een reservekopie van een project te maken, is om het hele project inclusief geschiedenis op te slaan in een PDF-, XLS-, of BCF-rapport.
Als projectleider, ga naar de Issues pagina van het project en stel een filter in voor de issues die je wilt exporteren. Editors en Reviewers in het project hebben ook de mogelijkheid om rapporten te maken.
Na het filteren of selecteren van de gewenste issues, klik op de knop 'Rapport'. Het gemaakte rapport kan worden gedownload van de 'Rapporten' pagina.

Bij het maken van een rapport vanaf de Issues pagina, verschijnt een dialoogvenster waarin je het type rapport kunt kiezen dat je wilt maken en het bestand een naam kunt geven.
Bij het kiezen van het PDF formaat, wordt de actieve view op uw scherm gebruikt (tile view of lijst view). Kies om de issue-geschiedenis en wijzigingslogs op te nemen om alle informatie ter beschikking te hebben.

Bij het kiezen van het BCF formaat, kan je de BCF-versie kiezen die je wil exporteren. De meest recente versie is BCF 2.1, die kan worden gebruikt om de afzonderlijke issues inclusief de standpunten te openen.

Wanneer alleen BCF bestanden worden gebruikt, worden de volgende BIMcollab gegevens niet ondersteund:
  1. Area
  2. Custom velden
  3. Wijzigingslog
  4. Zichtbaarheid
  5. Smart Issues