Downloads en release geschiedenis

Release geschiedenis

In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwe functies en verbeteringen van het BIMcollab Ecosysteem.

BIMcollab Cloud | 16-07-2022

Alle gebruikers

1. Opgeslagen filters (alleen Connected+)
  2. Upload profielfoto, zichtbaar in issue-geschiedenis
  3. Vereenvoudigde twee factor authenticatie setup
  4. Verbeterde menustructuur
  5. Zie de status van gelinkte issues
  6. Bedrijfskolom toegevoegd aan activiteitenlijst

Editors

1. Nieuwe viewpoints toevoegen aan een issue vanuit modelviewer (alleen Connected+)

Projectleiders

1. Nieuwe issues aanmaken op basis van eerdere issues (cloning)
  2. Vereenvoudigde workflow voor het aanmaken van nieuwe projecten
  3. Eenvoudigere toegang tot projectinstellingen
  4. Issue rapport als CSV bestand

Beheerders

1. Mogelijkheid om bedrijven te verwijderen en duplicaten te vermijden
  2. Extra kolommen toegevoegd aan gebruikerslijst
  3. Gebruikerslijst exporteren als CSV-bestand
  4. Automatische meldingen voor gebruikers die toegevoegd/verwijderd worden uit een ZOOM-licentiepool

Ontwikkelaars

1. Meer gebruiker-gerelateerde informatie toegevoegd aan Admin API endpoints

Platform

1. Verbeterde beveiliging en prestaties door het updaten van kritische .NET bibliotheken

BIMcollab ZOOM | 09-06-2022

build nummer 6.0.4

Nieuwe functie: Smart Properties (enkel Windows)

1. Maak je eigen woordenboek met ‘Waarde instellen' om gegevens te standaardiseren
  2. Maak je eigen classificaties op basis van beschikbare objectgegevens
  3. Map waarden van properties naar een enkele nieuwe property set
  4. Gebruik Smart Properties om Smart views, Clash regels, en Lists te laten werken vanuit een gedeelde filter setup
  5. Maak en bewerk Smart Properties in de Smart Property editor
  6. Importeer / Exporteer Smart Property sets

Andere verbeteringen

1. Gebruikers worden minder vaak verwittigd wanneer alle ZOOM-licenties in gebruik zijn

BIMcollab Cloud | 07-05-2022

Verhoogde veiligheid

1. Verhoogde beveiliging door het opleggen van complexe wachtwoorden met minimaal 10 tekens
  2. Twee-factorauthenticatie beschikbaar voor alle gebruikers
  3. Gebruik van twee-factorauthenticatie verplichten in Connected plannen en hoger
  4. Een beleid voor het resetten van wachtwoorden opleggen in Connected plannen en hoger
  5. Ondersteund vanaf mei releases van BCF Managers en BIMcollab ZOOM
  6. Mogelijkheid toegangslogs van gebruikers te downloaden in Enterprise-plannen

Single sign-on

1. Single sign-on mogelijkheid toegevoegd via Azure Active Directory in Enterprise plannen
  2. Ondersteund vanaf mei releases van BCF Managers en BIMcollab ZOOM

Model Viewer Integraties

1. Elke gebruiker kan zichtbare modellen in de modelviewer selecteren naar gelang zijn behoefte
  2. Projectleider kan ongewenste bestandstypen uitfilteren
  3. Gemiddeld een prestatieverhoging van 50% bij het laden van één of meer grote modellen in de Autodesk Docs-integratie. De toename voor kleine modellen is ongeveer 15%

Algemeen

1. Multi-value filters toegevoegd aan de issue- en activiteiten filters
  2. Selecteren welke kolommen zichtbaar zijn in de issuelijst
  3. Zoeken naar letterlijke strings met gebruik van aanhalingstekens
  4. Probleem opgelost met het aantal actieve gebruikers na het deactiveren van een gebruiker
  5. Probleem opgelost bij het downloaden van rapporten met niet-Latijnse karakters in de naam

BIMcollab ZOOM | 05-05-2022

build nummer 5.3.29

Nieuwe features

1. Vereenvoudigde productactivering door in te loggen met BIMcollab ID
    2. Gemoderniseerde verbinding met BIMcollab Cloud
    3. Sleep selectie: Houd CTR/CMD ingedrukt om selectievenster te starten

Verbeteringen

1. Opaak instellen ( Smart views) werkt nu op elk component
    2. De property van Systems is nu beschikbaar voor Coverings

Bug fixes

1. Bug opgelost waarbij issue snapshots niet konden worden bewerkt op Win 11
    2. Crash opgelost bij het openen/toevoegen van bestanden in Windows 11
    3. Crash opgelost bij het synchroniseren van een zeer groot aantal clashresultaten
    4. Probleem opgelost met het openen van geometrie in onduidelijke modellen
    5. Crash opgelost bij het selecteren van resultaten van een uitgeschakelde clashregel
    6. Probleem opgelost met viewpoints van Desite BIM die ondersteboven werden getoond
    7. Bug opgelost waarbij waarden van IfcPropertyListValue en IfcPropertyEnumeratedValue niet werden getoond

BCF Managers | 05-05-2022

build nummer 5.6.79

Nieuwe features

1. Vereenvoudigde productactivering door in te loggen met BIMcollab ID
      2. Gemoderniseerde verbinding met BIMcollab Cloud
      1. Importeren naar BIMcollab paneel vernieuwd
      2. Limieten limieten voor beschrijving en custom velden uitgebreid
      3. Bug opgelost waarbij element ID's van geclashte elementen niet werden toegevoegd aan opmerkingen na het importeren
      4. Probleem opgelost waarbij teamleden die in behandeling waren niet correct werden verwerkt in de Notificatielijst
      5. Bug opgelost in de knop Opzoeken in BIMcollab in het dialoogvenster Importeren

BIMcollab Cloud | 09-04-2022

Verbeteringen

1. Verbeterde modelviewer prestaties in alle integraties
      2. Problemen met viewpoints in Trimble Connect modelviewer opgelost
      3. Probleem met laden van texturen in Autodesk Docs modelviewer opgelost

BIMcollab Cloud | 26-02-2022

Nieuwe features

1. Time-to-close issuedata beschikbaar via Power BI in Connected en Enterprise plannen
      2. Administratie statistieken beschikbaar via Power BI in Enterprise-plannen

Verbeteringen

1. Performanceverbeteringen in BIMcollab Cloud
      2. Verbeterde upload performance van Smart Issues vanuit BIMcollab ZOOM

Bug fixes

1. Probleem opgelost waarbij afbeeldingen worden afgesneden in PDF-rapporten
      2. Problemen met overlappende tekst in PDF-rapporten opgelost
      3. Diverse andere bug fixes

BIMcollab Cloud | 05-02-2022

Nieuwe features

1. Mogelijkheid om issues te verwijderen door projectleiders en/of beheerders
      2. Vereenvoudigde accountcreatie en login via BIMcollab ID

Verbeteringen

1. Beheerders kunnen nu zien wanneer gebruikers zijn toegevoegd aan de space in gebruikerslijst
      2. Alle kennismakingstours zijn gelokaliseerd
      3. Diverse verbeteringen in de gebruikersinterface van de dashboards

Bug fixes

1. Diverse problemen met het importeren en exporteren van grote rapporten opgelost
      2. Probleem opgelost met toegang tot ZOOM licentiepool management

BCF Managers | 14-12-2021

build nummer 5.5.83.0
      build nummer Autocad BCF Manager 5.5.85.0

Verbeteringen

1. Kleine interfaceverbeteringen

Bug fixes

1. Crash opgelost wanneer meerdere apparaten wijzigingen in hetzelfde issue synchroniseren

BIMcollab Cloud | 11-12-2021

Nieuwe features

1. Verbeterde onboarding voor private spaces via een tooltip tour
      2. Mogelijkheid om de zichtbaarheid van issues te veranderen met multi-edit
      3. Eenvoudige navigatie door issues met pijltjestoetsen
      4. Mogelijkheid om het standaard viewpoint van een issue aan te passen

Verbeteringen

1. Verbeteringen in de prestaties van het integratiedialoogvenster
      2. Bijkomende parameters toegevoegd om ZOOM licentiepools beter te beheren
      3. Extra beveiligingsverbeteringen ter bescherming tegen brute force-aanvallen
      4. Tabblad Groepen opnieuw beschikbaar in alle plannen
      5. Mogelijkheid om het verzenden van uitnodigingsmails naar nieuwe gebruikers in on-premise ruimtes te blokkeren (beheerders stellen wachtwoorden in)
      6. BIMcollab is volledig PCI-DSS-conform geworden (Payment Card Industry Data Security Standard)

Bug fixes

1. Probleem opgelost bij het maken van nieuwe integraties met Dropbox
      2. Probleem opgelost met ontbrekende kopregels op de pagina's Lists en Statistieken
      3. Probleem opgelost met het genereren van Excel-rapporten

BCF Managers | 19-10-2021

build nummer 5.5.17.0
      build nummer Archicad BCF Manager 5.5.21.0

Features

1. Ondersteuning van telen Nederlands en Portugees
      2. Ondersteuning voor community vertalingen
      3. Issues kunnen nu worden ingesteld zonder toegewezen teamlid

Improvements

1. Verbeterd dialoogvenster voor toevoegen/bewerken van issues
      2. Verbeterde performance bij het inzoomen op issues in grote projecten (enkel Revit)
      3. Verbeterde interactie bij het bewerken van iemand anders zijn opmerking

Bug fixes

1. Probleem opgelost met de tekenlimiet van custom fields
      2. Bug opgelost waarbij sommige BCF manager bestanden niet correct werden verwijderd na de-installatie (enkel Revit)
      3. Bug opgelost bij gebruik van het draadgereedschap in Magicad (enkel Revit)

BIMcollab ZOOM | 15-10-2021

build nummer 5.2.20.18

Hotfix

1. Interfaceprobleem opgelost voor venster opmerking toevoegen

BIMcollab ZOOM | 07-10-2021

build nummer 5.2.20.8

Nieuwe features

1. Nightshift: script-gebaseerde automatisering: Lists bijwerken en delen, Smart Issues bijwerken
      2. Ondersteuning voor 3D SpaceMouse
      3. Ongedaan maken/herhalen actie in het 3D venster
      4. Kennismakingstour voor nieuwe gebruikers
      5. Ondersteuning van Nederlandse en Portugese talen
      6. Ondersteuning voor community vertalingen
      7. Issues kunnen nu worden ingesteld zonder toegewezen teamlid

Verbeteringen

1. Verbeterd dialoogvenster voor toevoegen/bewerken van issues
      2. Verbeterd veiligheidskader
      3. Verbeterde interactie bij het bewerken van iemand anders zijn opmerking
      4. Verbeterde geometrie-engine

Bug fixes

1. Nauwkeurigheidsprobleem opgelost bij maatvoeringsgereedschap
      2. Bug opgelost waarbij niet alle rijen in lijsten werden geëxporteerd
      3. Coördinatieprobleem opgelost voor verspreide modellen in projectmappen
      4. Bug opgelost waarbij bewegen en roteren gereset werd bij opnieuw verbinden
      5. Een bug opgelost waar bij update van issues het viewpoint leeg werd
      6. Probleem opgelost waarbij ZOOM buiten het scherm viel na het loskoppelen van een 2e monitor

BIMcollab Cloud | 03-10-2021

Nieuwe features

1. Beheerders voorzien van ZOOM statistieken over geweigerde licenties
      2. Ondersteuning voor niet-toegewezen issues
      3. Nieuwe ondersteunde talen: Nederlands, Portugees / Community talen: Ests, Vietnamees
      4. Kennismakingstour private spaces

Andere verbeteringen

1. Dropbox beveiliging
      2. BIM 360 Docs integratie is hernoemd naar Autodesk docs integratie
      3. Verbeterde GUI voor het aanmaken en bewerken van issues; meer ruimte voor aangepaste velden