Door een federated model browsen

BIMcollab Zoom biedt twee verschillende tree views waarmee je door de IFC-structuur van het federatiemodel kunt bladeren, specifieke componenten kunt vinden en de eigenschappen van die componenten kunt bekijken.

Met de Model Tree kan je door de hiërarchie van elk individueel model bladeren. Het geeft feedback over welke componenten aanwezig zijn in welk model, op welke verdieping, of eender welk ander omvattend element. Indien containerelementen zoals assemblies worden gebruikt, wordt hun hiërarchie ook in de model tree gevisualiseerd. Daarnaast worden ook groepen, systemen en zones met hun onderdelen getoond.

De Type Tree toont een lijst van alle IFC-elementtypes die in het federatiemodel voorkomen. Alle aanwezige componenten zijn gebundeld per entiteit in plaats van per model. Dit betekent dat alle wanden doorheen het model worden getoond in één enkele lijst, gesorteerd op type. De type tree is nuttig om alle elementen van een bepaald type in het volledige federatiemodel te verbergen of te tonen.

Componenten die in een van beide boomstructuren zijn geselecteerd zullen ook in het model worden geselecteerd. Hierdoor kunnen bewerkingen vanuit de tree worden uitgevoerd, zoals het maken van een section box rond een verdieping, of het kleuren van entiteiten van een bepaald type. Door gebruik te maken van de 'Mijn view' functie, kunnen individuele items of volledige categorieën eenvoudig geïsoleerd en bekeken worden in BIMcollab Zoom.

Enkele tips om snel en efficiënt door uw modellen te bladeren:
  • Gebruik de pijltjestoetsen omhoog en omlaag om door entiteiten te bladeren, links en rechts om niveaus in- of uit te klappen
  • Druk op de spatiebalk om de geselecteerde elementen te tonen en te verbergen
  • Een dubbelklik op een element zal een zoom-to actie uitvoeren
  • Gebruik ctrl + B (Windows) of cmd + B (MacOS) om een section box rond je selectie te maken
  • Gebruik '+', '-' en '=' om je 'Mijn view' te maken en te wijzigen
  • Houd 'alt' ingedrukt tijdens 'Mijn view' operaties om de view set te wijzigen zonder direct te visualiseren