Document Plaatshouders

Bij het uploaden van je documenten naar BIMcollab Twin kun je ervoor kiezen om een Placeholder te gebruiken voor een document in plaats van op dat moment meteen te uploaden. Deze bevatten alle relevante informatie over het document, maar stellen je in staat om het bestand in een later stadium te uploaden.
Voor meer informatie over het uploaden van documenten in de documentenmodule kun je dit artikel raadplegen: Documenten uploaden

Een plaatshouder maken

Plaatsaanduidingen kunnen op twee manieren worden gemaakt: door handmatig individuele plaatsaanduidingen toe te voegen of door een Uploadlijst te gebruiken om meerdere plaatsaanduidingen te genereren.

Plaatshouder handmatig toevoegen

Om een plaatsaanduiding voor een document toe te voegen, navigeer je eerst naar de projectfase waaraan je deze wilt toevoegen.
  1. Klik in de module Documenten op de knop "Toevoegen aan projectfase" in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer de knop "Plaatshouder". In dit stadium hoef je geen bestand toe te voegen.

3. Uw persoonlijke wachtrij wordt dan bijgewerkt met de placeholder die u zojuist hebt gemaakt.
    Selecteer de placeholder(s) waaraan u informatie wilt toevoegen en klik vervolgens op de knop "Informatie toevoegen aan geüploade bestanden".

4. Vul de metadata-informatie in zoals je dat bij een normale documentupload zou doen. Alle verplichte velden worden gemarkeerd met een sterretje "*".

Je kunt er ook voor kiezen om een notificatie toe te voegen om naar een teamlid te sturen.

5. Klik op de knop "Opslaan" onderaan de pagina als je klaar bent.
  6. U krijgt dan een overzicht van alle documentplaatshouders die zijn aangemaakt. Klik op "doorgaan" om terug te keren naar de hoofdpagina met documenten.

7. De plaatshouder wordt toegevoegd met een "" pictogram naast de documentnaam. Alle informatie met betrekking tot de Documentdatum, Versiedatum, Versienummer, Versiebeschrijving of Status blijft oningevuld totdat een document daadwerkelijk is geüpload.

Meerdere plaatshouders toevoegen vanuit uploadlijst

Om plaatsaanduidingen toe te voegen zonder de metagegevens voor elk bestand toe te voegen bij het uploaden, kun je gebruikmaken van een Uploadlijst die in bulk plaatsaanduidingen toevoegt op basis van de documentinformatie die is opgegeven in het Excel-bestand.

Om een Uploadlijst te maken, moet je eerst het Excel-sjabloonbestand downloaden dat hier beschikbaar is. Vul dit vervolgens in met alle documentinformatie voor de plaatshouders die u wilt maken.
Als je meer wilt weten over het gebruik van het Excel-sjabloon Upload lijst, kun je dit artikel raadplegen: Upload lijst
Bij het aanmaken van de uploadlijst moeten de metadatavelden met betrekking tot de laatste versie leeg worden gelaten voor plaatshouders, omdat deze informatie niet op voorhand kan worden voorspeld. Alle lichtblauwe kolommen in de Excel-lijst, inclusief de velden Bestandsgegevens, Documentdatum en alle Versiedetails, moeten leeg blijven. Deze zullen worden toegevoegd wanneer de echte modellen worden geüpload.

1. Navigeer naar het gewenste niveau van je project (locatie, project of fase) en klik in de module Documenten op de knop "Toevoegen" in de rechterbovenhoek.
  2. Sleep of kies het uploadlijstbestand dat u hebt gemaakt om te uploaden naar het veld Documenten toevoegen.

3. Klik op de knop "Uploaden
  4. Bekijk eventuele meldingen of informatie over de nieuwe placeholders die zijn geüpload.

5. Klik op dezelfde pagina op de knop "Ga naar de persoonlijke wachtrij".
  6. Klik op "Informatie toevoegen aan geüploade bestanden" om alle metagegevens te bekijken die zijn geïmporteerd uit de uploadlijst.

7. Klik op "Opslaan" nadat u de informatie voor de documenten in uw wachtrij hebt toegevoegd of aangepast.
  8. Klik op "Doorgaan" op de volgende pagina.

9. Nu kun je terug naar het documentenoverzicht waar je de nieuw toegevoegde documentplaatshouders kunt vinden.

Persoonlijke wachtrij
Je kunt je wachtrijen voor documenten op elk moment bekijken door de knop 'Persoonlijke wachtrij' te selecteren in de documentenmodule. In dit gedeelte worden eventuele plaatsaanduidingen weergegeven waarvoor extra informatie nodig is voordat ze kunnen worden geüpload en toegevoegd aan de documentenlijst.

Wanneer je je Persoonlijke wachtrij bekijkt, kun je alle plaatsaanduidingen verwijderen door ze aan te vinken en de knop te selecteren.

Het is mogelijk om plaatshouders in bulk te bewerken door ze te selecteren in uw persoonlijke wachtrij. Wanneer u vervolgens kiest voor "Informatie toevoegen aan geüploade bestanden", kan de informatie van elke plaatshouder op dezelfde pagina worden ingevuld.

Document uploaden naar plaatshouder

Zodra je klaar bent om je documenten te delen met BIMcollab Twin, kun je ze uploaden naar de plaatsaanduidingen die je al hebt gemaakt. Net zoals je de plaatsaanduidingen zelf kunt maken, kun je er ook handmatig of met behulp van een uploadlijst documenten aan toevoegen.

Handmatig document toevoegen aan plaatshouder

1. Klik op het documentnummer van de plaatshouder waarnaar je een document wilt uploaden.
  2. Ga naar het tabblad versies (1) en klik op de knop "Versie toevoegen" (2).

3. Het veld voor het documentnummer wordt automatisch ingevuld omdat u dit eerder hebt opgegeven.
    Vul de verplichte informatie in die is gemarkeerd met een sterretje "*":
    1. Bestand uploaden (1)
    2. Geef een versienummer op (2)
    3. Versiedatum toevoegen (3)
    4. Geef een status op (4)

4. Zodra alle vereiste informatie is ingevuld, klikt u op de knop "Uploaden" (5).
  5. De pagina "aangemaakte documenten" verschijnt met een overzicht van alle aangemaakte documenten. Dit omvat hun versienummers en of ze gekoppeld zijn aan workflows.
    Klik op "Doorgaan" om terug te keren naar de documentenpagina.

6. Er is nu een documentversie toegevoegd en de placeholder wordt nu beschouwd als een gewoon document in je documentenlijst.

Meerdere documenten toevoegen aan plaatshouders vanuit uploadlijst

Als je documenten in bulk wilt uploaden met behulp van een Uploadlijst, kun je deze ook gebruiken om documenten toe te voegen aan meer dan één plaatsaanduiding tegelijk.
  1. Bewerk eerst je Excel-spreadsheet Uploadlijst en voeg de ontbrekende informatie toe voor de blauwe cellen:Bestandsnaam, Documentdatum en Versiedetails.

De bestandsnaam moet exact overeenkomen met de bestandsnaam van het document en de extensie van het bestandstype bevatten (bijv. .pdf).
      2. Sla het Excel-bestand op.
      3. Navigeer in Twin naar de locatie, het project of de fase waar je plaatshouders zich bevinden en klik op de knop "Toevoegen aan".

4. Sleep of kies het bestand of de bestanden samen met de uploadlijst om te worden geüpload.

5. Klik op de knop "Uploaden".
      6. Bekijk de informatie en eventuele meldingen. Klik op de knop "Ga naar persoonlijke wachtrij".

7. Vink de documenten aan waarover u informatie wilt toevoegen en selecteer vervolgens de knop "Informatie toevoegen aan geüploade bestanden".

8. Bevestig de extrametagegevens die zijn toegevoegd aan de Uploadlijst voor Bestandsnaam, Documentdatum en Versiedetails. Alle verplichte velden worden gemarkeerd met een sterretje "*".
      9. Je kunt ook een notificatie toevoegen om naar een teamlid te sturen.

10. Klik op de knop "Opslaan" onderaan de pagina als je klaar bent.
      11. De pagina "aangemaakte documenten" verschijnt met een overzicht van alle aangemaakte documenten. Dit omvat hun versienummers (zoals gespecificeerd in de Uploadlijst) en of ze geassocieerd zijn met workflows.
Klik op "Doorgaan" om terug te keren naar de documentenpagina.

12. De plaatshouders worden nu beschouwd als gewone documenten in uw documentenlijst.