De beste manier om te starten met BIMcollab Nexus

De beste manier om te starten met BIMcollab Nexus

Een Nexusproefruimte starten

Om goed kennis te maken met BIM-samenwerking in BIMcollab Nexus, start je een Nexus Trial. We raden je aan om deze proef samen met je collega's en teamleden te beginnen om optimaal van deze ervaring te kunnen profiteren.

Tijdens de proefperiode van 30 dagen heb je je eigen bedrijfsruimte met de url van je voorkeur (example.bimcollab.com) om een testproject op te zetten, collega's uit te nodigen en verbinding te maken met je andere BIM-tools met behulp van onze verschillende integraties. Deze proefversie bevat alle functies van ons Ultimate-plan met een capaciteit voor 100 gebruikers.

Ga voor een volledig overzicht van de functies per plan naar onze website.

Start hier uw Nexus proefabonnement: 30 dagen Nexus-proefversie
Leer hoe u een Nexus Trial instelt: Stel uw BIMcollab Nexus proefversie in en verken
Lees hier meer over hoe u het meeste uit uw Nexus proefversie haalt: Snelstartgids BIMcollab Nexus



Ontvang een privé BIMcollab Nexus-ruimte

Zodra de test goed is verlopen en je ervan overtuigd bent dat BIMcollab jouw BIM-projecten efficiënter en vruchtbaarder kan maken, kun je dezelfde nexusruimte kopen en er naadloos aan blijven werken. De BIMcollab Nexus-ruimte is een abonnement met een maandelijkse of jaarlijkse betalingsoptie. Je kunt beginnen met een Essential-, Premium- of Ultimate-abonnement met minimaal 10 gebruikers en later kun je je abonnement eenvoudig upgraden of downgraden, afhankelijk van je veranderende behoeften met onze flexibele betalingsopties.

Als je op koop nu klikt op je Nexus Proefruimte, word je doorgestuurd naar de BIMcollab Webshop en kun je je favoriete BIMcollab producten toevoegen of aanpassen (1), het aantal gebruikers/licenties (2), het type plan of licentie (3), de gewenste betaalperiode (4) en direct de wijzigingen in plannen en en prijzen zien in het overzichtsgedeelte (6). Wil je de prijs in een andere valuta zien? Je kunt dit wijzigen in de rechterbovenhoek van de pagina (5). Doorloop alle stappen in de webshop om de aankoop te voltooien.


Zodra je deze ruimte hebt gekocht, wordt jouw Trial-ruimte binnen een paar minuten een privé BIMcollab Nexus-ruimte. Je kunt met dezelfde gegevens inloggen op dezelfdeurl (example.bimcollab.com). Je testproject zal beschikbaar zijn in de nieuwe privéruimte, zodat je verder kunt gaan waar je gebleven was.



Als u kiest voor een lager plan, zoals Premium of Essentials:Aangezien de testruimte is gebaseerd op het Ultimate plan, verzoeken wij u de functies van de verschillende plannen te bekijken om er zeker van te zijn dat u geen functionaliteit mist die belangrijk is voor uw workflow.
De proefruimte heeft een capaciteit voor 100 gebruikers. Als je ervoor kiest om minder gebruikers in je privéruimte te hebben, zorg er dan voor dat je de gebruikers deactiveert die niet langer deel zullen uitmaken van de ruimte.


Je kent misschien Join.bimcollab.com, een voormalige generieke testomgeving met beperkte mogelijkheden. Het wordt aangeraden om geen commerciële projecten op te zetten op deze testomgeving. Als je besluit om je commerciële project op deze testomgeving uit te voeren, houd er dan rekening mee dat we alle rechten hebben om zonder verdere kennisgeving wijzigingen aan te brengen in de functionaliteiten en beperkingen van de gratis account. Bovendien zouden inactieve projecten na 3 maanden worden verwijderd.


    • Related Articles

    • BIMcollab Zoom-licenties beheren in BIMcollab Nexus

      Als beheerder kan het gebruik van beschikbare BIMCollab Zoom licenties beheerd worden via de administratiepagina van de BIMcollab Nexus space. Voor meer informatie over het aanschaffen van Zoom-licenties voor je BIMcollab Nexus, kan je het artikel ...
    • De beste viewpoints maken

      Een viewpoint wordt gebruikt in BCF-communicatie om visueel vast te leggen welke zaken benadrukt, herzien of opgelost moeten worden door projectdeelnemers. "Beste" verwijst hier naar hoebegrijpelijk het is voor anderen en werkbaar in het ...
    • Communicatie met BIMcollab Nexus in de firewall toestaan

      Om BIMcollab Zoom en BCF Managers op te starten of een verbinding te maken met BIMcollab Nexus, is toegang tot het internet nodig. Deze verbinding van de applicaties naar B kan geblokkeerd worden door een firewall. Open de firewall voor de volgende ...
    • Beknopte handleiding BIMcollab Nexus

      BIMcollab Nexus dient als centrale hub voor samenwerking tussen bouw- en ontwerpteams die betrokken zijn bij BIM-projecten. Dit platform vergemakkelijkt naadloos teamwerk door het gezamenlijke beheer van BIM-gegevens, ingewikkelde modellen en ...
    • Kan ik vanuit de BCF Manager een nieuwe project in BIMcollab Nexus starten?

      Nee, het is niet mogelijk om een nieuw online BIMcollab Nexus project direct vanuit de BCF Managers aan te maken. Log in op je BIMcollab Nexus om een nieuw project te starten en teamleden toe te voegen. Zodra het project is opgezet in BIMcollab ...