Custom fields

Met BIMcollab kan je aangepaste velden, Custom fields, definiëren die gebruikt kunnen worden om extra informatie toe te voegen aan de issues in een project.
Custom fields zijn alleen beschikbaar in het Premium en Ultimate plan.
In totaal zijn er 4 aanpasbare velden die gebruikt kunnen worden:
  1. 2 x list fields die kunnen worden gebruikt om een voorgedefinieerde waarde te selecteren
  2. 2 x tekst fields die kunnen worden gebruikt om vrije tekst in te voeren
Als projectleider kan je kiezen welke van deze velden beschikbaar zijn voor het project en kan je er projectspecifieke namen en waarden voor instellen.
Om te kiezen welke aangepaste velden beschikbaar zijn voor het project, volg deze stappen:
  1. Selecteer op de pagina 'Mijn projecten' het project en ga naar de pagina ‘Instellingen'
  2. Ga naar het tabblad 'Algemeen'

3. Schakel de selectievakjes in voor de Custom fields die je in het project wilt gebruiken

4. Sla de projectinstellingen op
Om de aangepaste velden verder te configureren, volg deze stappen:
  1. Selecteer op de pagina 'Mijn projecten' het project en ga naar de pagina ‘Instellingen'
  2. Klik op het tabblad Custom
  3. Voer de namen in van de velden die je wenst te gebruiken
  4. Klik op ‘Opslaan' achter de bewerkte waarden

De tekstvelden kunnen onmiddellijk worden gebruikt. Als je gebruik maakt van de lijstvelden kun je de waarden voor dat veld toevoegen:
  1. Klik op de + knop om een waarde aan het veld toe te voegen

2. Typ de naam van de waarde en klik op 'Aanmaken'

3. Herhaal deze stappen tot alle waarden zijn toegevoegd
Eens de custom fields ingesteld zijn, zullen ze beschikbaar zijn in het issue menu bij het aanmaken en bekijken van issues. De lijstvelden kunnen ook gebruikt worden bij het filteren van specifieke issues.