Componenten classificeren met auto color

Smart views kunnen worden gebruikt voor kleurcodering en automatische classificatie van componenten. Hieronder valt ook het voorzien van een legende met waarden en overeenkomstige kleuren ter referentie.
In dit voorbeeld zullen we een Smart view maken die elk element een kleur geeft gebaseerd op hun Materiaalnaam.
  1. Maak een nieuwe Smart view en geef het een zinvolle titel en beschrijving.

2. Pas de eerste regel aan zodat deze alle elementen toevoegt waarvoor de eigenschap Material Name gedefinieerd is.

3. Voeg een nieuwe regel toe door te klikken op de knop, of kopieer de eerste regel door op de knop te klikken, en laat Zoom al deze elementen automatisch inkleuren.

4. Bewaar de Smart view en voer hem uit om het resultaat te zien.

Alle elementen met dezelfde waarde voor de materiaalnaam, worden op dezelfde manier ingekleurd, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de verdeling van de verschillende materialen over het model. Een Auto color legende wordt weergegeven, met een lijst van alle verschillende materiaalnaam waarden in het model, en de bijbehorende kleur. Klik in de legende om componenten met dezelfde materiaalnaam te visualiseren. Klik met de rechtermuisknop om de waarden naar het klembord te kopiƫren of naar een CSV-bestand te exporteren.