BIM projecten opvolgen met grafieken

BIM projecten opvolgen met grafieken

De voortgang en werklast van BIM projecten opvolgen

BIMcollab Nexus biedt je een overzicht over alle issues in een project, aan de hand van een reeks samenvattende grafieken.
Om deze grafieken te zien, klik op 'Grafieken tonen' op de Issues pagina van je project.



Gebruikers met een Premium of Ultimate plan kunnen ook een grafisch overzicht van al hun projecten krijgen via de 'Grafieken tonen' knop op de ‘Mijn projecten’ pagina.

En ze kunnen de pagina met grafieken voor een specifiek project rechtstreeks openen door op het snelmenu te klikken.



Soorten grafieken

Er zijn verschillende soorten grafieken:
  1. Donut diagrammen
    Toon de verhouding van op te lossen issues volgens hun eigenschappen zoals status, milestone, area, prioriteit of type.



  2. Staafdiagrammen
    Illustreren de situatie van je project in meer detail. Ze tonen het aantal op te lossen issues (en hun status) voor elke belangrijke parameter: zoals issues per teamlid, per bedrijf, per milestone, per area, of andere aangepaste parameters.



  3. Lijndiagrammen
    Bieden inzicht in de tijd die nodig is om issues te sluiten, de pieken van activiteit en de evolutie van het aantal issues over de tijd.





Interactieve grafieken

Merk op dat alle beschikbare diagrammen interactieve grafieken zijn. Door te klikken op het deel dat je interesseert, zie je meer gedetailleerde gegevens op de afbeeldingen verschijnen (bijvoorbeeld meer informatie over de activiteit van een specifiek teamlid).


De grafieken aanpassen

De grafieken kunnen op drie manieren worden aangepast:

  1. De instellingen knop
    Via deze knop op de Issues pagina, krijg je toegang tot een lijst van grafiekinstellingen, en kan je kiezen welke grafieken je wel en welke je niet wilt laten zien. Je kunt ook kiezen of de rasterlijnen actief moeten zijn of niet, en of er meerdere grafieken naast elkaar getoond mogen worden.



Rasterlijnen kunnen voor alle grafieken tegelijk worden in- of uitgeschakeld.
  1. Met de issue filter
    Je kan specificeren welke issues getoond moeten worden in de grafieken en welke niet. Bijvoorbeeld, toon de gesloten issues niet, of toon alleen de issues voor een bepaalde milestone, etc.
    Wanneer de filter gebruikt is op de Issues pagina, zullen deze gekozen filterinstellingen ook toegepast worden op de grafieken wanneer je naar de grafieken pagina gaat.



  2. Door favorieten te selecteren
    Door de rode, gele en groene labels te gebruiken, kan je de grafieken beperken tot alleen die issues die deel uitmaken van deze favoriete groepen.
    Om meer te weten over het gebruik van favorieten, raadpleeg het artikel Favoriete issues voor een presentatie markeren.
Log nu in en probeer het zelf.

    • Related Articles

    • Issues met filters beheren

      Bij het werken aan grote projecten kan het gebruik van filters zeer nuttig zijn om een groot aantal issues effectief aan te pakken. Door verschillende eigenschappen in de filter te combineren, kan je de vooruitgang van de verschillende teamleden ...
    • Autodesk Docs in combinatie met BIMcollab gebruiken

      Autodesk Docs kan op verschillende manieren worden gebruikt in combinatie met BIMcollab: Met de Autodesk Docs-integratie in BIMcollab Nexus Als Projectmap in BIMcollab Zoom Naast Autodesk Docs kunnen gebruikers in een Essential, Premium of Ultimate ...
    • Omgaan met issues gevonden in Solibri

      Optimale workflow tussen Solibri en BIMcollab Nexus Je hebt Solibri Office gebruikt om je BIM-modellen te evalueren en issues aan te maken. Laat ons je stap voor stap door het proces leiden en de optimale workflow demonstreren. Volg de volgende ...
    • Projecten migreren naar een andere private space

      Om een project te migreren van onze gratis ruimte (join.bimcollab.com), raadpleeg het artikel Projecten van join.bimcollab.com naar een private space migreren. Projecten kunnen worden gemigreerd van een private space naar een andere private space. ...
    • De beste manier om te starten met BIMcollab Nexus

      Maak kennis met issuemanagement met een gratis account Om goed kennis te maken met issuemanagement, en met de mogelijkheden van BIMcollab Nexus, kun je aan de slag met je eigen gratis account op join.bimcollab.com. Join.bimcollab.com is een gedeelde ...