BIM data naar Power BI publiceren

Dashboard data resultaten van BIMcollab Zoom ophalen in Power BI

Met de functie Lists in BIMcollab Zoom, heb je de mogelijkheid om het type Dashboard Data te kiezen. Deze Dashboard Data is bruikbaar in Power BI.

BIMcollab Zoom

1. Open BIMcollab Zoom met een actieve licentie en maak verbinding met de gewenste space en project
  2. Ga naar het Lists paneel
  3. Selecteer een listset in 'Gedeeld', of maak een nieuwe listset
  4. Maak een lijst van het type Dashboard Data
    Voor meer informatie over het maken van lijsten, raadpleeg het artikel Lists instellen in BIMcollab Zoom
  5. Dubbelklik op de lijst om de resultaten te tonen, en zorg ervoor dat de Actieve modelresultaten zichtbaar zijn
  6. Klik op de knop 'Resultaten delen'
    De Dashboard Data is nu gesynchroniseerd met BIMcollab Nexus
Dashboard Data kunnen niet worden bekeken in BIMcollab Nexus. Deze resultaten zijn bedoeld om te worden gebruikt in Dashboard-software zoals Power BI.
Een lijst van het type Dashboard Data is alleen beschikbaar in de plannen Premium en Ultimate.

Power BI (desktop)

Voor meer informatie over de installatie en het gebruik van de koppeling tussen BIMcollab en Power BI, raadpleeg het artikel Installatie gids voor de Power BI Connector.
Wanneer de connector is geïnstalleerd, kun je de volgende stappen volgen om een dashboard op te zetten op basis van de lijstgegevens.
  1. Open Power BI (desktop)
  2. Klik op de knop 'Gegevens ophalen' op de startpagina

3. Selecteer BIMcollab in de lijst 'Onlineservices', of gebruik de zoekbalk om snel de juiste verbinding te vinden
  4. Kies voor 'Verbinding maken'
  5. Voer de url van de space waarmee je verbinding wilt maken in en druk op 'OK'
  6. Als dit de eerste keer is dat je verbinding maakt met de space of als je niet ingelogd bent gebleven, zal Power BI je vragen om in te loggen. Druk op de knop Aanmelden. Je zal worden doorverwezen naar het BIMcollab login scherm
  7. Meld je aan met je inloggegevens voor de BIMcollab space
  8. Geef Power BI toestemming om verbinding te maken met BIMcollab door in het volgende scherm op 'Yes, allow' te klikken
  9. Nadat je bent ingelogd, word je doorgestuurd naar Power BI. Klik op 'Verbinden'
  10. In de Navigator krijg je een overzicht van de projecten in de space waarmee je verbinding hebt gemaakt. Navigeer naar het juiste project, selecteer de lijst die je in Power BI wilt laden en klik op 'Laden'

11. Ga naar het venster 'Velden' en vink de vakjes aan van de velden die je in het dashboard wilt tonen

Enkel properties die toegevoegd zijn aan de List in BIMcollab Zoom zullen hier getoond worden.
  1. Kies de gewenste visualisaties en filters
    Bijvoorbeeld: Als je alleen de gegevens van één model wilt bekijken, sleep je de eigenschap 'Summary.Model' naar de filterweergave, en selecteer je het model waarvoor je de gegevens wilt visualiseren.

De resultaten bijwerken

BIMcollab Zoom

Wanneer een model is bijgewerkt, toegevoegd of verwijderd in BIMcollab Zoom, kunnen de gegevens op het Power BI dashboard worden aangepast aan de nieuwe situatie.
  1. Werk de modellen bij in BIMcollab Zoom
  2. Ga naar het Lists paneel
  3. Klik met de rechtermuisknop op de lijst met dashboard data van je voorkeur en kies 'Uitvoeren'
  4. De gegevens zullen worden bijgewerkt
  5. Klik op de knop 'Resultaten delen'
    De resultaten worden gesynchroniseerd naar BIMcollab Nexus

Power BI (desktop)

1. Ga terug naar Power BI
  2. Open het bijbehorende dashboard en controleer of je verbonden bent met de juiste BIMcollab space
  3. Klik op de knop 'Vernieuwen' op de startpagina

De bijgewerkte gegevens worden geladen
In Power BI Pro kan het bijwerken zo worden ingesteld dat het automatisch volgens een schema gebeurt.
Als de lijsten niet verschijnen in Power BI, controleer dan of het volgende correct is:
  1. De meest recente versie van de Power BI connector is geïnstalleerd. De Lists functie is niet beschikbaar in eerdere versies van de connector.
  2. Het type lijst dat je synchroniseert vanuit BIMcollab Zoom is Dashboard Data.