Automatische verplaatsing bij grote projecten uitschakelen

Bij grote projecten kunnen componenten meer dan 10 km van de IFC global origin verwijderd zijn of kunnen componenten 10 km van elkaar verwijderd zijn. In deze gevallen worden de modellen automatisch dichter bij elkaar geplaatst op basis van het eerst geladen model.

Als dit niet het gewenste gedrag is, kan de automatische verplaatsing worden uitgeschakeld in het settings-bestand:
  1. Indien de projectmap wordt gebruikt: Schakel de projectmap in het project uit door alle mappen in de instellingen van de projectmap uit te vinken, en sla de instellingen op
  2. Sluit BIMcollab Zoom
  3. Ga naar C:\Gebruiker\\AppData\Kubus\BIMcollab Zoom
  4. Open settings.xml
  5. Zoek de regel "force_move_faraway_models", en verander 1 in 0.

6. Sla het settings-bestand op
  7. Open BIMcollab Zoom
  8. Laad de modellen opnieuw
  9. Indien projectmap wordt gebruikt: Maak verbinding met het project en stel de projectmap opnieuw in
Deze functie is beschikbaar in BIMcollab Zoom 5.3.29 of nieuwer. U vindt de meest recente versie van BIMcollab Zoom in uw BIMcollab Installer of onder Downloads.