Autodesk Docs met een BIMcollab project integreren

Autodesk Docs met een BIMcollab project integreren

BIMcollab Nexus biedt functies voor het online bekijken van modellen. Gebruikers kunnen kiezen uit de standaard BIMcollab Model WebViewer of voor twee andere integraties: Autodesk Docs en Trimble connect viewer, die beide kunnen worden ingeschakeld op basis van hun voorkeuren en projectvereisten. De integraties met Autodesk Docs en Trimble connect zijn alleen beschikbaar voor het Premium of Ultimate plan van BIMcollab Nexus.

Met de BIMcollab Autodesk Docs integratie kunnen gebruikers modellen bekijken vanuit een Autodesk Docs map, nieuwe issues aanmaken en bestaande issues evalueren, rechtstreeks vanuit de BIMcollab Nexus webapplicatie. Je kunt de integratie testen op je Join (gratis) of Essential account voor een periode van 4 weken.
De integratie voor Autodesk Docs met BIMcollab Nexus kan op 2 verschillende manieren worden opgezet. 
 1. Gebruik Autodesk Docs als uw CDE en bekijk de modellen in BIMcollab Nexus met de geïntegreerde BIMcollab Model WebViewer (Binnenkort beschikbaar.) 
 2. Gebruik Autodesk Docs als je COB en bekijk de modellen in BIMcollab Nexus met een mirror van de Autodesk Docs viewer (Forge viewer).
Volg de volgende stappen om deze integratie in te schakelen:

Stel je Autodesk Docs account in

Deze stap kan alleen worden uitgevoerd door de beheerder van het Autodesk Docs account. Als je een teamlid bent, ga dan naar de laatste stap.
 1. Log in op je Autodesk Docs account
 2. Ga naar de Account Admin pagina van je account
 3. Ga naar APPS
 4. Zoek de BIMcollab applicatie in de lijst
 5. Voeg de applicatie toe aan je account
 6. Herhaal de stappen voor elk account die nodig isIn sommige gevallen is het tabblad APPS niet voor jou beschikbaar. In dat geval, volg deze instructies op de Autodesk website.

Stel de integratie in je BIMcollab account in

Deze stap kan enkel worden uitgevoerd door de Projectleider van het project. Als je een teamlid bent, ga naar de volgende stap.
 1. Log in op BIMcollab Nexus
 2. Selecteer een van de projecten waarvan je projectleider bent
 3. Ga naar de Instellingen pagina van het project
 4. Klik op 'Integratie' 5. Selecteer 'Autodesk Docs' als je integratie
  Kies welke viewer je wilt gebruiken in BIMcollab Nexus.


 6. Klik op 'Aanmelden'
 7. Voltooi de aanmeldingsprocedure voor Autodesk Docs
 8. Klik op ALLOW
 9. Kies het juiste account en project
  Als je niet alle accounts ziet die zijn gekoppeld aan het e-mailadres waarmee je bent ingelogd, controleer dan het volgende:
  1. De BIMcollab app is geïnstalleerd in alle Autodesk Docs accounts.
  2. Als de app geïnstalleerd is, maar je ziet het account niet in BIMcollab, dan is het mogelijk dat de app niet meer correct geïnstalleerd is, vanwege wijzigingen in de Autodesk API.
   Volg deze stappen om de account opnieuw te koppelen:
   1. Log uit uit je Autodesk Docs account in BIMcollab Nexus
   2. De-installeer de BIMcollab app in je Autodesk Docs account
   3. Log uit uit je Autodesk Docs account
   4. Log opnieuw in op je Autodesk Docs account
   5. Herinstalleer de BIMcollab app
   6. Log in op je account in BIMcollab Nexus
   7. Stel de integratie opnieuw in vanuit je project
 10. Selecteer de bestandstypes die je beschikbaar wil maken in de integratie, alleen bestanden van deze types zullen beschikbaar zijn om te kiezen in de modelselectie 11. Klik op OK
Het Autodesk Docs-project is nu geïntegreerd in het BIMcollab-project. In de volgende stap kun je kiezen welke modellen uit de Autodesk map worden weergegeven op het tabblad Model van het project.

Kies de modellen

Deze stap is specifiek voor elk teamlid van het project. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke van de modellen van het project ze willen weergeven in het Model tabblad.
 1. Ga naar het tabblad Model van het project waarin de Autodesk Docs-integratie is opgezet
  De eerste keer dat je naar de Model tab gaat nadat de integratie geconfigureerd is, zal het modelselectievenster automatisch tevoorschijn komen 2. Aan de linkerzijde worden alle mappen en modellen in het project getoond die overeenkomen met de geselecteerde bestandstypen. Selecteer alle modellen die je wil tonen
 3. Klik op de pijl knop om geselecteerde modellen aan de 3D view toe te voegen
 4. Als alle gewenste modellen toegevoegd zijn aan de lijst 'Geselecteerde modellen', klik op OK'
Als je modellen in de lijst van geselecteerde modellen wil wijzigen of er extra modellen aan wil toevoegen, klik op de knop rechts bovenaan in de modelviewer.
Alle geselecteerde modellen zullen getoond worden als gecombineerd model in het tabblad 'Model'. Maak gebruik van de functies van de modelviewer om het model verder te filteren en het uitzicht ervan aan te passen. Je kan naar issues in het model zoomen en nieuwe issues aan maken vanuit het issuepaneel aan de linkerzijde van het scherm.


  • Related Articles

  • Autodesk Docs in combinatie met BIMcollab gebruiken

   Autodesk Docs kan op verschillende manieren worden gebruikt in combinatie met BIMcollab: Met de Autodesk Docs-integratie in BIMcollab Nexus Als Projectmap in BIMcollab Zoom Naast Autodesk Docs kunnen gebruikers in een Essential, Premium of Ultimate ...
  • Trimble Connect met een BIMcollab project integreren

   BIMcollab Nexus biedt functies voor het online bekijken van modellen. Gebruikers kunnen kiezen uit de standaard BIMcollab Model WebViewer of voor twee andere integraties: Autodesk Docs en Trimble connect viewer, die beide kunnen worden ingeschakeld ...
  • BIMcollab Zoom en Solibri in een project combineren

   Bouwprojecten zijn altijd een complexe onderneming, en projectteams gebruiken vaak een veelheid aan software. In dit artikel tonen we een workflow waarbij zowel BIMcollab Zoom als Solibri worden gebruikt binnen hetzelfde team. Om IFC-modellen en ...
  • Een nieuw project aanmaken

   Om een nieuw project aan te maken, klik op de knop 'Nieuw project' in de rechterbovenhoek van de 'Mijn projecten' pagina. Als je de knop 'Nieuw project' niet ziet, heb je geen rechten om projecten aan te maken in de ruimte. Neem contact op met de ...
  • Een project als template gebruiken

   Bij het maken van een nieuw project in BIMcollab Nexus kun je een projectsjabloon of een ander project als Template gebruiken. Dit kopieert de projectinstellingen en je kunt de opties inschakelen om ook teamleden, gebieden, mijlpalen en BIM-eisen te ...