Accounts

Accounts

Elk account op BIMcollab Twin bevat informatie van bouwprojecten, opgeslagen in een eigen database, toegankelijk voor projectdeelnemers. De accounts zijn toegankelijk via een eigen webadres, met een eigen subdomein: [account-URL].bimlink.nl. Voor elk account kan de accountbeheerder bepalen hoe het account is opgebouwd en wie toegang krijgt.

Uitnodiging

Wanneer je voor de eerste keer door een beheerder aan een account wordt toegevoegd, wordt er een uitnodiging naar je e-mailadres gestuurd. In de uitnodiging vind je een link om een account aan te maken.

Inloggen 

Ga naar het accountadres in een webbrowser naar keuze. Vervolgens wordt het inlogscherm geladen. Je kunt inloggen met je e-mailadres (1) en wachtwoord (2). Met de knop aanmelden (3) log je vervolgens in op het bijbehorende account.

Klik op tekst wachtwoord vergeten (4) als je je wachtwoord bent vergeten. Na het invoeren van je e-mailadres wordt een e-mail met instructies voor het herstellen van je account verzonden. 



Inloggen via externe service

Als de gebruiker Single sign-on heeft ingeschakeld, dan kunnen gebruikers met dezelfde inloggegevens inloggen op een BIMcollab Twin space binnen een netwerk.

Single sign-on via een externe service kan worden geselecteerd door beheerders wanneer ze een nieuwe gebruiker toevoegen, onder het Login Provider veld. Als de beheerder de aanmeldprovider niet heeft geselecteerd, kan elke gebruiker zijn eigen provider kiezen onder Mijn gegevens>Aanmelden via extern 

BIMcollab ondersteunt eenmalige aanmelding met Microsoft of Surf Connect. Als eenmalige aanmelding is ingeschakeld voor de space waar je deel van uitmaakt, wordt je gevraagd om in te loggen met je Active Directory referenties.



    • Related Articles

    • Locaties, projecten en teams

      Locaties (1) en projecten (2) Accounts worden door de accountbeheerder onderverdeeld in locaties. Elke locatie kan op zijn beurt een of meer ruimtelijke structuren van percelen, gebouwen en gebouwdelen bevatten. Een project kan van toepassing zijn op ...
    • DeltaPi project manager

      Met de DeltaPi Project Manager kunnen 3D BIM-modellen vanuit IFC of Revit naar de BIMlink database geüpload worden. De applicatie is te gebruiken als Revit-plugin voor het converteren van Revit bestanden, maar ook als stand-alone applicatie voor het ...
    • Modules

      BIMcollab Twin bestaat uit meerdere modules in de Projectomgeving. De functionaliteit van elke module is afgestemd op de specifieke fase van de levenscyclus van een gebouw : van ontwerp tot gebruik en beheer. Verschillende Twin abonnementen hebben ...