Naar de hoofdinhoud

Modellen opnieuw converteren in de WebViewer

Let op: Dit artikel is een AI-gegenereerde vertaling.

BIMcollab blijft nieuwe functionaliteiten en verbeteringen toevoegen. Met de reconversie-optie kun je al geüploade modellen opnieuw converteren met de nieuwste converter, zodat je de nieuwste WebViewer-functionaliteit kunt gebruiken zonder de originele bestanden opnieuw te hoeven uploaden.


Wanneer kan een model opnieuw geconverteerd worden

Modellen die naar de WebViewer zijn geüpload, worden verwerkt met de converterversie die op dat moment beschikbaar is. Wanneer er een nieuwe functionaliteit of verbetering wordt geïntroduceerd, ondersteunen modellen die vóór die release zijn geüpload deze niet automatisch.

Handmatig opnieuw converteren zorgt ervoor dat het bestaande model opnieuw wordt verwerkt met de huidige converter, zonder dat je een nieuw bestand hoeft te uploaden.

Bijvoorbeeld: een model met grids kon de grids alleen tonen als het model was geconverteerd na de release van de grids-functionaliteit.

Opnieuw converteren vs. een nieuwe versie toevoegen

Opnieuw converteren en het toevoegen van een nieuwe versie hebben verschillende doelen.

Actie

Wanneer te gebruiken

Resultaat

Opnieuw converteren

Het bestaande model is niet gewijzigd, maar het model moet gebruikmaken van nieuwe WebViewer-functionaliteit.

Het bestaande model wordt opnieuw geconverteerd. Er wordt geen nieuw model of documentversie aangemaakt.

Versie toevoegen

De inhoud van het model is gewijzigd en je wilt het aangepaste bestand uploaden.

Er wordt een nieuwe versie toegevoegd aan de versiegeschiedenis.

Rechten

Alleen gebruikers met rechten om documenten te bewerken/uploaden kunnen modellen opnieuw converteren.

De mogelijkheid om modellen opnieuw te converteren volgt dezelfde project- (of fase-) rechten als het uploaden en aanpassen van bestanden in de WebViewer.

Op faseniveau bepaalt de werkroep-rolrechten 'Uploaden' de rechten. Als deze op 'Nooit' staat, kunnen gebruikers geen modellen uploaden in de WebViewer en ook geen fasemodellen opnieuw converteren.


Eén of meerdere modellen opnieuw converteren

Zo converteer je modellen opnieuw in de WebViewer:

  1. Open het betreffende BIMcollab-project.

  2. Ga naar het tabblad Model.

  3. Open het Navigatie-paneel.

  4. Selecteer het model dat je opnieuw wilt converteren.

    Om meerdere modellen tegelijk opnieuw te converteren, houd Ctrl ingedrukt.

  5. Klik op het driepuntjesmenu.

  6. Kies Model opnieuw converteren.

De geselecteerde modellen worden opnieuw verwerkt met de huidige converter. Zodra de reconversie is voltooid, profiteren ze van de functionaliteiten en verbeteringen die door die converter worden ondersteund.

📝 Let op: De actie Opnieuw converteren is niet beschikbaar als het model al is verwerkt met de huidige converterversie.

Als de actie grijs is, kan het zijn dat het model al de huidige converter gebruikt, of dat je niet de juiste rechten hebt, zoals hierboven uitgelegd.

Was dit een antwoord op uw vraag?